fbpx

Det er med kæmpe stolthed vi præsentere vinhuset Duca Carlo Guarini

Familien Guarini familien har boet i Puglia siden år 1040 hvor de kom fra Lombardiet og i år 1065 vin samtidig med landbrug. De hr altså snart igennem 1000 år produceret vin og uanset om det er vine, olier, korn, eller frugt de producere, så afspejles Puglia territoiet tydeligt og giver karakter fra solen, havet , landskabet kulturen, elegancen og lidenskaben til produktionerne. Accardo Guarini er stamfaderen til Duca Carlo Guarini vinene og var faktisk greve og vinmarkerne dyrkes med udsigt over Adriaterhavet mellem Lecce og Brindisi. Familien Guarini dyrker deres vinmarker i det vidunderlige land Salento, med respekt for traditionerne og uden at opgive innovationen. I dag er det Duca Carlo Guarini der er vinmageren og han udtrykker: ” Inde i et glas vin er der en verden af menneskelige oplevelser, inde i vinene fra Duca Carlo Guarini er der tusind års historie og en stærk forbindelse med territoriet”.

Dette vinhus Duca Carlo Guarini er fundet på verdens største vinmesse Prowein i Düsseldorf i foråret 2023, hvor jeg prøvesmagte over 50 Puglia vinhuse og dette vinhus var det vinhus den højeste kvalitet, store smagsoplevelser og detaljerigdom til prisen.
Der er storhed over vinene der kommer fra en 1000 årig vintradition i familien Guarini og alle disse vine er ydermere på højt, højt rated på Vivino udfra hundrevis af brugeranmeldelser og selvfølgelig økologisk certificerede.

I dag dyrker de hele 700 hektar mellem godser og gårde i Salento, hvoraf de 70 hektar er vinmarker, 260 hektar er olivenlunde. Derudover dyrker familien agerjord med grøntsager, dyrker gamle kornsorter, fibre og frøhamp. Familien har altid gået ind for udviklingen af Landbruget, især af vindyrkning og vinproduktion som nu har varet igennem hele femogtyve generationer og de arbejder stadig hårdt for at beskytte de typiske vinstokke og gamle oliventræer og de støtter med stor overbevisning alle de kvaliteter, som Salento kan tilbyde. I en historisk periode i Italien, hvor landbruget forsvinder mere og mere, så føler familien sig som et sidste bolværk for landbrugskulturen i dette område i Italien for al dens kompleksitet og variation. De forsøger at modstå den vilde globalisering, for at forsvare miljøet, så alle deres druer, vine, oliven og olier, køkkenhaver og korn er dyrket og certificeret strengt økologisk .

Se vinene – klik her

Økologisk og biodynamisk Dessertvin

Galarin Moscato d´Asti Økologisk aperitif

119,95 kr.