Vingården Albet I Noya, Penedes Spanien
Pionerer indenfor økologiske vine siden 1978
Albet i Noya var det første vinhus til at omlægge sin produktion til ren økologi i 1978.
”Ingen fortalte os, at det ville være let. Mange troede det umuligt, men med entusiasme, konsekvent, dristighed og med et strejf af galskab, stor kreativitet og respekt for naturen omkring os, lykkedes det os at omlægge vores produktion til økologisk dyrkning”.
I dag er flere af markene også omlagt til biodynamisk produktion og indenfor 10-12 år vil den biodynamiske produktion køre.
Familien Albet siger om vingården:
“Grundlaget for økologisk landbrug er observation og lytte til naturen. Vi arbejder med et plantedæksel til iltning af jorden på den mest naturlige måde. Vi bruger også grønne og organiske gødninger. Vi undgår helt brug af sprøjtemidler for opretholdelse af balancen i biodiversiteten Vi ser altid efter de sorter, der bedst passer til vores miljø og landbrugsjord. Vi er nedsat i et komplekst F & U-projekt til søgning af resistente sorter til skadedyr, og det bør give os mulighed for i den nærmeste fremtid, fuldstændig at eliminere brugen af kobber og reducere anvendelsen af svovl til 90% i vingården”.
Vinvinmarkernes placering
De fleste af Alberts I Noyas vinmarker er placeret i bjergene i Ordal. De er arrangeret i terrasser på skråninger eller i små grunde, så de kan arbejde på en fleksible måde afhængigt af antallet soltimer, fugtighed og terrænhøjde.
Albet I Noya kan de lide at eksperimentere, blande, prøve nye ting. Derfor har de gennem de sidste år plantet og introduceret mere end 20 forskellige druesorter. Der arbejdes med de lokale sorter fra Penedès for at finde ud af, hvilke sorter der giver den bedste kvalitet og smag i produktionen
Lidenskaben bag vinene
Albet i Noya familien er passioneret i vinfremstilling og fortæller selv at de nyder deres arbejde hver dag: “Vi elsker hvad vi gør med hjertet og samvittigheden”, Albet i Noya familien”.
Se alle vores vine fra dette fantastiske vinhus her