fbpx

Nyt Vinhus: Paolo Leo

SPS Wine bliver Danmarks eneste distributør af økologiske vine fra Puglia Vinhuset Paolo Leo

Vinmarker Paolo Leo Økologisk solnedgang

I foråret var jeg på en rekognosceringstur, for at finde nogle nye og spændende vinhuse, som SPS Wine kunne importere fra. Kravet til de nye vinhuse var de skulle være økologiske eller biodynamiske, uden at gå på kompromis med kvaliteten eller prisen. Turen gik til Düsseldorf, nærmere bestemt vinmessen Prowein, hvor 6600 vinhuse fra hele verden var tilstede. Her smagte jeg vine fra mere end 250 forskellige økologiske og biodynamiske vinhuse.

I dag har vi så fået landet vores første aftale og det er med stolthed at vi kan kalde os Danmarks eneste distributør af økologiske vine fra det italienske vinhus Paolo Leo

Paolo Leo

Paolo Leo familie økologisk vin druer vinmarker

Vinhuset Paolo Leo er et familiedrevet vinhus, som kan spores helt tilbage til starten af 900-tallet.(Den er god nok, vi har ikke tastet forkert). Vinhusets fader og navngiver Paolo Leo startede med at lave vin af druer han plukkede i Palmento. I dag er Paolo Leo et top moderne vinhus og kan producere 6000 flasker i timen. De gamle undergrunds tanke, som Paolo Leo benyttede er i dag blevet restaureret og bruges som vinkælder.

Paolo Leo hører til i Syditalien, nærmere bestemt i regionen Puglia. Vinhuset dækker et areal på omkring 15.000 m2, hvor de 400 m2 er vinkælder med over 500 vintønder.

Paolo Leo økologisk vin druerRegionen

Puglia regionen er kendt og respekteret for deres frugtbare land. Det er et af Italiens mest produktive områder, når det kommer til vinproduktion. Paolo Leo’s vinmarker er spredt ud på 30 hektar, hvor største delen af druerne er Negroamaro og Primitivo. En lille del af vinmarkerne er afsat til de to udenlandske druer Chardonnay og Fiano. De to udenlandske druer passede helt perfekt til både klimaet og produktionen generelt.

-36%
-27%