fbpx

Nyt Naturvinshus | Terre di Gnirega

Terre di Gnirega er en lille landbrugsbedrift beliggende i området Valpolicella Classica, nær Verona. I 4 generation har Aldrighetti-familien arbejdet på disse vinmarker. Det begyndte med oldefar Cristoforo, født i 1874, efterfulgt af Sante, Gigi, og i dag er det Francesco og Paolo der styrer produktionen.

Gården og området

Familien ejer 4,5 hektar, hvor de på de 3,5 hektar dyrker vinstokkene og derudover dyrker kirsebær, blommer, oliventræer. Markerne ligger placeret på bjergskråningen i Marano Valley i Syd-Vest, i 300 meters højde.

Jorden er ler-kalkholdig og består af sten.

Men det var allerede i 1970’erne, at han lavede test og eksperimenter sammen med andre landmænd. De eksperimenterede med gode agronomiske metoder for at udelukke kemikalier fra plantebeskyttelsesmidler og gødning. Denne bevægelse blev succesfuldt omdannet til Økologisk landbrug.

I de følgende år begyndte Gigi at omlægge markerne: I sit arbejde respekterede han altid det traditionelle landbrugslandskab, præget af terrasser og de typiske tørstensmure i Valpolicella. Han plantede vinstokke, kirsebærtræer og oliventræer, mens han besluttede at bevare skoven på de stejleste områder af bjergskråningen.

Siden 1989 har Terre De Gnirega landbrugsbedrift været økologisk certificeret og en af de absolut første økologiske landmænd i Verona.

Naturvinsfremstillingen

I 2010 besluttede Gigi og hans søn, Francesco, at renovere de gamle vinkældre i deres gård og begyndte at producere naturlige, økologiske og typiske vine fra Valpoicella efter naturvins metoden.

Vinfremstillingen udføres ved hjælp af druernes oprindelige gær. Ved at minimere indblanding i vinfremstillingsprocessen ønsker Gigi og Francesco at forbedre vinens særlige egenskaber Resultaterne er elegante vine rige på karakteristiske smag naturlig oprindelige smagsudtryk der er noget helt særligt.

Der foretages ikke filtrering eller stabilisering eller andre invasive manipulationer, der ændrer på årgangens karakteristiske smag. Der bruges statisk dekantering til at rense vinen og tilsætter kun en lille mængde sulfitter efter påfyldning og kun i særlige år hvor der f.eks. er meget regn. Vinene ender i flasken med et sulfitindhold på mellem 5 og 45 mg / l, afhængigt af vinen og det er inde for det interval  hvor vinen også kan kaldes ” vine uden tilsatte sulfitter ”, fordi svovl er naturligt fremkommen i vinproduktionen, så der findes ingen vine på markedet, ej heller de vine der kaldes ”sulfitfrie”. 

Terre Di Gnirega kan godt lide at fremstille vine, hvor karakteristikaene for både det land, hvor druerne dyrkes (lerholdig, kalkholdig jord, lavt med mange sten) og årgangen (varme år og kolde, regnfulde år) er let genkendelige – egenskaber der gerne skulle gøre at hver vingårdens vine er helt unikke.

De karakteristiske vine fra Terre Di Gnirega


Se også vores vine fra vores nye naturvinshus – Pian Del Pino