Grau I Grau

Nyt Spansk vinhus bliver en del af sortimentet hos SPS Wine.

Spansk vinhus nu i SPS Wine – nemlig Grau i Grau fra Pla de Bages i Catalonien i Spanien. Nærmere bestemt er vinhuset beliggende i kommunen Castellfollit del Boix i centrum af Catalonien.

Vi fundet et spansk vinhus hvor kvalitet,  pris og økologisk vinbrug går op i en højere enhed“.

Søren Pfeil Sørensen – Indehaver af SPS Wine


Vi har i SPS Wine ledt længe, ja meget længe. Vi har smagt os igennem vel nok over 20 spanske vinhuse. Og endelig kan vi annoncere, at vi har fundet et spansk vinhus, vi kan stå inde for og som lever op til vores krav
om økologisk kvalitetsvin til attraktive forførende priser. 

Bages-regionen

Hemmeligheden bag Vinhuset Grau I Grau skønne vine er Bages-regionen, der har ideelle betingelser for vindyrkning. Klimaet er enestående med begrænset regn, store temperatursvingninger og vinmarkerne, der er omgivet af en masse fyrre-og egetræer. Dette opleves i alle vinene og som fx. i regionens stolthed, deres lokaldrue Picapoll, der er blevet et symbol for vinbønderne i området, der i øvrigt er den eneste region der dyrker Picapoll i Spanien.
Glæd dig til at smage vinhusets Cent Kat Picapoll hvidvin.

Bjerge, natur & tradition

Vinhuset Grau I Grau har sine egne vinmarker, ca. 20 hektar beliggende i ca. 600 meters højde mellem 2 regioner Anoia og Bages. Denne type jord og højde skaber friske vine. Vi er i det nordøstlige hjørne af Spanien og vine med en god koncentration og frugt intensitet og vinene kan lagres og kvaliteten udvikler sig.

Vinhuset ligger tæt på Castillo de Mains, der blev bygget i år 924. Vinhuset ligger i et område med en lang historie og flot, flot natur. F.eks. Monserrat og Sierra de Castalltallat bjergene.  Området har en lang vintradition og siden starten af 1900 tallet har produktion af vin været en af de absolut største indtægtskilder i området. 

Økologi, miljø & anderkendelse

Grau I Grau vinhuset driver et økologisk landbrug, de tager sig omhyggeligt af miljøet, også for at bevare terroir som de siger og holde på vintraditionerne, smagene og gøre vinene sundere med økologi. 
Symbolet på godt konstant seriøst arbejde modtog vinhuset i 1998 da de modtog den største anerkendelse, nemlig at blive medlem af Designation of Origin Pla De Bages. 

I dag står .5 generation for vinproduktionen og General Manager er Macari Pujado´, Ønolog Jordi Casanovas Grau og exportchef, og datter af Macari Pujado Marta Pujado Grau.

Druerne

Druerne huset producerer og dyrker er Garnatxa,, Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sumoll, Cabernet Franc og Syrah, samt hvidvins druerne Picapoll, Macabeo, Parellada, Chardonnay og Sauvignon
Blanc.
Glæd jer til at smage husets cava Arreplegats, hvor vi har taget Brut i sortiment, rødvinene Clos Estrada fra Do Catalonia og rødvinen Cent Kat, der allerede er 5 stjernet testet i Flaskehalsen.nu, top Crianza´en Senvs
som er lagret 16 måneder på franske egefade med fantastisk struktur og intensitet. Hvidvinen fra Pla de Bages Avrvm allerede fantastisk testet i Flaskehalsen, nemlig med maximum stjerner 6 af 6
Sidst men ikke mindst hvidvinen Clos Estrad Picapoll Cent Kat, som er produceret på områdets stolte hvidvinsdrue Picapoll.


Vi glæder os til at få vores kunders respons og tror og håber på at i vil opleve samme nydelse som os og opleve få vinoplevelser, for hver en krone.

Vinhuset har det bedste pris-kvalitetsforhold af de ca. 20-25 eller flere vinhuse vi har smagt i smagepanalet i SPS Wine. Stilen synes vi er helt fantastisk med elegance og flot frugtoplevelse i et skøn nordvest spansk klima med både kyst -og nærmest indlandsklima i en skøn blanding der sætter rammerne for en fantastisk vinproduktion i vinhuset Grau i Grau.

SPS Wine ønsker en rigtig god fornøjelse.

Scroll Up