Domaine Guillot Broux

Vinhuset Domaine Guillot Broux har 17 hektar vinstokke beliggende i de tre landsbyer Cruzille, Grévilly og Chardonnay, og har to appellationer: Mâcon Cruzille og Mâcon Chardonnay. De fleste af vinmarkerne ligger på østvendte skråninger på clayey kalksten jord. De forskellige geologiske formationer giver anledning til forskellige terroirer, hvilket resulterer i slående forskellige vine. Heraf dyrkes 50% chardonnay, 25% pinot noir og 25% gamay på vinmarkerne.

Økologi

”Vi arvede ikke Jorden fra vores forfædre, vi låner den af vores efterkommere.""

Domaine Guillot-Broux har været certificeret organisk siden 1991. Der bruges naturlige metoder til bekæmpelse af parasitter, grøn gødning, organiske gødninger og mineralsprøjter med stabile aktive molekyler, der ikke efterlader rester i vinene.

Familien

Guillot-familien har lavet vine i Cruzille siden 1954, da de nuværende ejers bedsteforældre, Pierre og Jeannine Guillot, startede den første økologiske vingård i Bourgogne. Deres søn, Jean-Gerard, brugte nogle år på familiens vingård, hvorefter han i flere år arbejdede med Domaine de la Chanal i Brouilly og Bernard Michelot i Meursault. I 1978 vendte Jean-Gerard tilbage til Cruzille, hvor han etablerede Domaine Guillot-Broux med sin kone Jacqueline.

Patrice GUILLOT (til venstre) Emmanuel GUILLOT (til højre)De begyndte med under 2 hektar vinstokke. I 1991 var ejendommen blevet udvidet til at omfatte yderligere vinmarker og havde også fået officiel økologisk certificering. I løbet af denne tid begyndte Jean-Gerards sønner Ludovic og Patrice at arbejde for ejendommen.

Deres 3. søn, Emmanuel (hvis tidligere erfaring omfattede 2 år som chef sommelier ved St. James’s Club i London) vendte tilbage til ejendommen i 2000, og efter Jean-Gerards død i 2008 overtog Emmanuel vinhuset.

Patrice Guillot (til venstre) Emmanuel Guillot (til højre)

Regionen

Terrassen i Mâconnais-regionen (og dermed – til en vis grad – terroiren) adskiller sig noget fra Côte d’Or, med blidt rullende landskab spredt med adskillige små bakker og skove, klipper og dale. Mâcon og Mâcon-Villages er de grundlæggende appellationer. De forskellige landsbyer tillade at tilføje deres navn til vinene, så længe kvaliteten er toppen  – dermed Mâcon-Cruzille, Mâcon-Chardonnay, Mâcon-Pierreclos.

De fleste vinmarker i Guillot-Broux-ejendommen ligger på østvendte skråninger på lerkalksten, undtagen de 60-90 år gamle Gamay-vinstokke i Pierreclos, der er plantet på granitjord med et sydvendt aspekt. Jordens natur i Cruzille bringer især mineralske smagsoplevelser og producerer vine, der har brug for relativt lang tid til at modne.

Metoder

Guillot’s dyrkningsmetoder – de bruger kun naturlige metoder til bekæmpelse af parasitter og sygdomme ved hjælp af en kombination af plove, organiske gødninger (for at fodre jorden og ikke vinstokke), og organisk acceptable mineralsprøjter (kobber og sulfitter). De tror at, at jorden respekteres på denne måde gør det muligt for vinstokke at absorbere alle de elementer, de har brug for at være sunde og afbalancerede og dermed producere sunde og afbalancerede vine. Med andre ord at opretholde den rette balance i stedet for at behandle konsekvenserne. Faktisk er ejendommen hovedsagelig opdrættet i henhold til biodynamiske principper, som den ældste økologiske producent i Bourgogne.

Gæringen er afsluttet uden tilsætning af dyrkede gær, mens brugen af ​​SO2 og chaptalisering holdes på et strengt minimum. Chardonnay druer presses straks, og saften lægges lige ind i 225 liter eg tønder, hvor både de første (alkoholiske) og anden (malolaktiske) fermenteringer finder sted. Pinot Noir druer er afstammet, inden de gennemgår maceration og alkoholholdig gæring i mindst 15 dage. Efter at være presset, modnes vinene i mellem 11 og 18 måneder i tønde og derefter aftappes. Vinene filtreres kun forsigtigt, om nødvendigt eller i mange tilfælde slet ikke.

Domaine Guillot Broux Mâcon Villages Blanc, Biodynamisk Bourgogne

195,00 DKK

Denne Mâcon-Villages er en meget autentisk Chardonnay med smag fra lerkalksjorden, den er dyrket i. Der opleves en afrundet lækker frugtaroma, æblefrugt og en dejlig cremet egetræssmag.

Størrelse: 750 ml.
Årgang: 2017
Alkoholprocent: 13 %
Oprindelse: Bourgogne Frankrig
Vinhus: Domaine Guillot Broux
Druer: 100% Chardonnay
Vejl. 285,-
Normalpris: 195

Læs mere

Domaine Guillot Broux Bourgogne, Maison Biodynamisk

195,00 DKK

vinavisen 5 stjerner sps wine

5 Stjerner i vinavisen – “Flot rødvin med et smagsbillede, der folder sig ud med varm og fyldig frugt og hen ad vejen viser klare noter af Pinot med et lille bid, der er fint til mad.”

 

Domaine Guillot Broux Bourgogne henrykker når vi har den med til smagninger og overrasker på smagsoplevelsen og prisen.

Vi smagte over 20 Bourgogne i denne prisklasse før valget faldt på denne Pinot Noir. Frugtaromaen og oplevelsen af elegancen i smagsudtrykket er helt fantastisk.

Oprindelse: Bourgogne Frankrig
Vinhus: Maison Guillot Broux
Druer: 100% Pinot Noir
Vejl. 285,-
FASTPRIS: 195,-

Fastpris er et koncept, hvor vi garanterer, at prisen forbliver uændret. Dermed vil du altid kunne få denne vin til samme faste lave pris. Så nu behøver du ikke vente til den er på tilbud, du vil altid kunne få denne vin til en skarp pris. 

Læs mere
Scroll Up