Sydfransk vinhus bliver en del af SPS Wines sortiment

CHÂTEAU LES CROISILLE

Chateau Les Croisille mark og skilt økologisk
Cahors ligger lige mellem Atlanterhavet, Middelhavet og Pyrenæerne i Lotens midterste  dal. Vinavlsregionen Cahors strækker sig over Silica-rige terrasser samt kalkstenskråninger og plateauer, der løber langs Lot-floden.

Familien Croisille

I 1979 flyttede Bernard og Cécile Croisille til Fages , hvor de byggede vingården op fra grunden. Fages er beliggende på landet, nær den lille by Luzech. Deres eneste rigdom var deres ungdoms drømme, kræfter og lidenskab for at arbejde med vin. De besluttede at leje jorden, der havde været uberørt i årevis. Med stor udholdenhed og dedikation bragte parret liv tilbage i jorden. De første par år var vanskelige – alt arbejde og kapital blev investeret i forbedringer, plantning og vedligeholdelse af de første 7 hektar vinstokke. De ventede tålmodigt på den første høst og endelig i 1984 blev deres første udbytte bragt til Parnac vinfremstillings kooperativ.

Chateau Les Crosille Vinmagerne familien far kone og sønBernard og Cécile Croisille Germain Nicolas Simon økologisk

De kommende år arbejdede Bernard og Cécile på at forbedre deres tekniske ekspertise. De evaluerede og stillede spørgsmål til alle metoder og processer, for at forfine deres vine. Efter ti år med eksperimenter og nye opdagelser indenfor vinfremstillinger, aldringsteknikker og vinificeringsprocesser kunne de høste frugten af deres dedikation.

I 2008 blev forretningen for alvor et familie projekt, da deres anden søn, Germain, officielt sluttede sig til holdet. I 2010 blev vingården udvidet og de begyndte at overgå til økologisk vinavl. I 2012 begyndte Germains barndomskæreste, Nicolas, at arbejde hos Croisilles. Senere fulgte også den yngste af brødrene, Simon. I dag dækker vingården ca 30 hektar.

FORSKNING & EVOLUTION

”Vin fremstilles på vinmarken” er hjørnestenen i Croisilles vinfremstillingsfilosofi. De er særlig omhyggelige med deres landbrugstekniker og hvert år gennemgås produktionsmetoder for at udvikle og sikre løbende positiv udvikling.

En opmærksom vinproducent anvender landbrugstekniker, der respekterer og plejer jorden, planterne og det miljø, hvor han lever. Croisilles fandt sandheden i disse principper og dermed kom beslutningen om at omdanne til økologisk vinavl naturligt.
Derfor benytter Croisilles metoder , hvor der ikke bruges syntetiske kemikalier eller genetisk modificerede organisme. Formålet med økologisk landbrug er at overveje ens produktionsmetoder som en løbende holistisk proces, der favoriserer naturlige cyklusser og biodiversitet for at bringe liv og energi tilbage til jorden – et afgørende element, som alt for ofte forsømmes af landmændene.

Den franske betegnelse terroir defineres som en global overvejelse af jordbunden og miljømæssige forhold, der påvirker og bidrager til de unikke egenskaber ved et bestemt område og igen til de afgrøder der dyrkes der. Château Les Croisilles ambition er at lade denne genskabte jord og terroir udtrykke sig i deres vine. Ved at omdanne til økologisk vinavl, afspejles terroiren på en naturlig måde i vinene og deres smag.

I dag er vingården fuldt modnet og har nået sit fulde potentiale til at producere gode vine!

Området og druerne

Chateau LEs Crosille Vinslottet økologi

Druerne i Cahors-regionen er normalt høstet med maskiner, men familien Croisille foretrækker at håndplukke druerne. Druerne bliver nøje udvalgt og gennemgår en unik vinificiringsprocess. Den dominerende drue i Cahors er Malbec og skal udgøre minimum 70% af vinene. Malbec er suppleret med Merlot og Tannat druer. Vinene fra Cahors er ofte robuste rødvine.