fbpx

Østrigsk Rødvin

Østrigsk rødvin er via et stabilt hjemmemarked med nogle af verdens største kvalitetskrav kravlet højt op på ranglisten over de mest populære kvalitets rødvine i verden.

Zweigelt druen er en bredt appellerende rødvinsdrue med delikat frugtaromaer og sødmefuld charme til St Laurent druen der kan opleves som en svulstig udgave af Pinot Noir, men med mere dybde og med masser af lækker duft og fylde samt spændende nuancer, at gå på opdagelse i.

Hvor Østrig har været kendt og beundret over hele verden for deres hvidvine, så er Østrig i den grad kommet på verdens kortet med deres rødvine indenfor især det seneste årti – og med rette.

-31%
Original price was: 129,95 kr..Current price is: 89,95 kr..
-40%
Max 1 fl. pr. ordre - Pris kun kr. 67,46 omregnet til 0,75 L flaske!
Original price was: 149,95 kr..Current price is: 89,95 kr..
-55%
Original price was: 992,95 kr..Current price is: 449,95 kr..

Kun 2 procent af verdens vinproduktion produceres i Østrig og alligevel kan man sige at vinfremstilling er en dyd i Østrig og der er faktisk produceret vin siden 700 før kristi fødsel. Der produceres store vine og det er tydeligt at man kan se og føle at vinene bliver dyrket med kæmpe personlige fingeraftryk i Østrig, hvilket er med til at give vinene et kvalitetsløst til verdenseliten. Og ikke midst Pris-kvalitetsforholdet er vi helt pjattede med i SPS Wine. Der er 14 forskellige rødvinsdruer der er klassificeret Kvalitetsvin( Kvalitetswein ) i Østrig. Og ca. 1/3 i Østrig er beplantet med rødvinssorter. Den mest populære blå rødvinsdrue Zweigelt som er en Østrigsk krydsning druerne St. Laurent og Blaufränkisch og som er beplantet på hele 6500 hektar i Østrig. Det var Fridrich Zweigelt der krydsede druerne i 1922 på en planteskole i Wien. Zweigelt giver intense vine med en saftig kirsebærfrugt og bløde tanniner. Andre oprindelige druer i Østrig er St. Laurent der allerede har høstet masser af anerkendelse. Smagsmæssigt har St. Laurent et nært slægtskab til Pinot Noir druen, men den er kun indirekte relateret til Pinot familien. St. Laurent kan opleves med slank struktur men også som mere moden og med mørk frugt. Vi fører fuldstændig fantastiske Biodynamiske rødvine fra Weingut Hofer, der har deres vingård i Auerstal i Østrig ca. 20 km fra bymuren i Wien. Vi bestræber os på at være konkurrencedygtig overfor hele den konventionelle vinproduktion. Det vil sige, at kunne konkurrere med vinbønder der ikke dyrker efter økologiske principper. Det kan koste lidt ekstra for vinbønder at få deres økologiske vine og biodynamiske vine certificeret. Men med et stærkt indkøb hos os i SPS Wine, lave administrationsomkostninger, og en høj fokus på et lavt omkostningsniveau, så formår vi at prissætte vore økologiske og biodynamiske vine så de mange gange er på samme prisniveau som konventionelle vine. Når vi har med de skønne dråber at gøre er det rette vinglas også vigtigt ? Ja det er det. Men husk det gør vinoplevelsen og kvalitetsindtrykket større. Men husk – vi taler om forbedring af oplevelsen. Så i dine almindelige glas vil de gyldne dråber stadigvæk smage godt. Men et godt vinglas giver bare mere til oplevelsen. Så vil du kræse om din vin, nogle vil kalde det nørde og andre at du forbedrer oplevelsen. SÅ vælg f.eks. nogle nogle krystalglas med pæn stor bowle og gerne tulipanformede. Men bedst. Smag forskellen om man må sige. Tag f.eks. til en vinsmagning hvor der kan smages på den samme vin i forskellige glas. Og der er forskel. Og rigtig mange synes virkelig det er sjovt og man får en på opleveren.