Rødvin på Tempranillo

Tempranillo, Cencibel, Tinto del Pais og Tinto Fino. Kær drue har mange navne. Tempranillo er en af Spaniens hoveddruer, og er kendt under flere navne. Den er mest kendt fra Rioja og Ribera del Duero distrikterne i Spanien. Druen kendes også i Portugal, Californien, Australien og Argentina. Man bruger både druen til at lave vine, der alene bæres af Tempranillo, men også til at blande med andre druer. Heriblandt den spanske drue Grenache eller Garnacha. 


Tempranillo druesmag

Tempranillo er en lille tyk drue med megen smag. Dens indhold af tannin eller garvesyre er begrænset, men dette afhænger dels af dens voksested, alderen på vinstokkene, samt størrelsen af udbyttet. Hvis vinstokkene får lov til at stå i de rigtige forhold, kan de blive meget gamle, og druen bliver derved meget koncentreret. Rødvin på Tempranillo har en smag, som ofte kan lede en hen på tanker af smagen af diverse bær, såsom solbær, jordbær og kirsebær. Men derudover kan smagen også lede en hen på tanken af vanilje, chokolade og lakrids, samt tobak.

Rødvin på Tempranillo bliver mest frisk i smagen, hvis man dyrker vinstokkene på højtliggende steder, hvor der kan være stor forskel mellem natte- og dagtemperaturen. Noget af det bedste rødvin på Tempranillo laves i de spanske vindistrikter Ribera del Duero og Toro, hvor vinene laves i op mod 800 meters højde, og hvor der netop kan være stor forskel mellem natte- og dagtemperatur. Dette resulterer i, at denne rødvin på Tempranillo har fantastisk blanding af kraft og fylde med en karakteristik strejf af syrlighed. 
Scroll Up