Rødvin på Syrah

Syrah er en af de mest populære druesorter i verden, og den går også under navnet Shiraz. Druesorten er en krydsning mellem druesorterne Dureza og Mondeuse Blache. Se vores udvalg af rødvine lavet på Syrah.


Forskel på Syrah druen

Der er stor forskel på rødvin på Syrah, alt efter hvor i verden de produceres. Eksempelvis bliver Syrah i Rhône i Frankrig brugt til at lave mere komplekse vine, hvilket vil sige vine med mange lag af aromaer og smage. Hvis man derimod smager på rødvin på Syrah fra Australien, vil man få en vin, som er langt mere tung i det modsat dem fra Frankrig. Tager man til USA, og nærmere betegnet Californien, så finder man en mellemting mellem den rødvin på Syrah, som man finder i Frankrig og Australien, da smagen her er mere afbalanceret og blød.

Smagen af Syrah

Rødvin på Syrah er både intens i farve og smag, uanset hvor i verden man får den serveret fra. Den franske Syrah er karakteriseret ved at være tør, samt have et markant tanninindhold. Derudover har den en bæragtig karakter, med noter af blandt andet sort peber. Denne tørre rødvin på Syrah egner sig især godt til retter med oksekød med mere fedt. Den australske Syrah, eller Shiraz som de kalder den, er derimod mere sød og frugtig i smagen, og den egner sig godt til retter med eksempelvis magert lam, kalve- eller oksekød.
Scroll Up