Rødvin på Sankt Laurent

Sankt Laurent er en rødvinssort, der menes at stamme fra Østrig, hvor den er en af de mest populære røde druesorter. Sankt Laurent er også en af stamfædrene til en anden østrigsk drue, Zweigelt, som er den mest udbredte rødvinssort i Østrig. 


Mere om Sankt Laurent druen

Sankt Laurent-druen kan være relativt svær at dyrke, da den tidligt går i blomst, og dens modningsperiode er ujævn. Dette resulterer også ofte i, at vinstokkenes udbytte svinger en del. Sorten dyrkes heller ikke mange steder. Den dyrkes primært i Østrig, men kan også findes på enkelte vinmarker i Tyskland, Tjekkiet og Frankrig. Man er dog langsomt begyndt at eksperimentere med sorten andre steder, såsom i Canada og New Zealand. Rødvin på Sankt Laurent deler mange af de samme karakteristika som Pinot Noir, selvom de to sorter ikke er direkte forbundet med hinanden. Rødvin på Sankt Laurent giver ofte mørke vine med smagsnoter af bær og frugt. Især smagen af kirsebær kan være fremtræden. Der kan dog være store forskelle på vinene alt efter producenten. Rødvin på Sankt Laurent er ofte mellemfyldige vine. De kan dog godt blive mere kraftfulde i smagen, hvis de får lov til at blive lagret på fad. Rødvin på Sankt Laurent egner sig godt til retter med enten svine- eller oksekød.
Scroll Up