Rødvin på Pinot Noir

Pinot Noir er en druesort fra Frankrig, og den dyrkes primært i vindistriktet Bourgogne. Pinot Noir har et ry for at være være ekstrem mild i smagen. På grund af dette anses rødvin på Pinot Noir for at være nogle af dine vine, der bedst repræsenterer de jordlodder, de er dyrket på.


Mere om Pinot Noir druen

Pinot Noir er hoveddruen i Bourgogne og den røde bourgogne laves udelukkende på Pinot Noir-druen. Disse vine anses for at være nogle af de bedste vine i verden. Pinot Noir dyrkes dog ikke kun i Bourgogne, men i det meste af verden. Man siger, at det bedste rødvin på Pinot Noir-druen kommer fra Bourgogne, samt Californien og Oregon i USA og Marlborough i New Zealand. Rødvin på Pinot Noir har ofte en sød og mineralsk aroma, og den har ofte smagsnoter af diverse bær, heriblandt kirsebær og jordbær. Rødvin på Pinot Noir der har været lagret på fad har som ofte også et strejf af vanilje. Rødvin på Pinot Noir er ofte lys i farven, og har et lavt indhold af tannin. Rødvin på Pinot Noir kan ofte nydes i dens unge år, men er også velegnet til at have en længere lagringsperiode. Rødvin på Pinot Noir er velegnet til retter med svampe,  vildtkød eller laks. Den egner sig ikke til retter, der har et højt indhold af syre, da den selv er meget syreholdig.
Scroll Up