fbpx

Rødvin fra Piemonte

Piemonte er et vinproducerende område, der befinder sig i det nordlige italien ved foden af Alperne. Navnet Piemonte betyder da også “foden af bjerget”. Piemonte er et gastronomisk område, der foruden vin også er kendt for både nødder og trøfler. Se vores udvalg af rødvine fra Piemonte her.

-35%
Original price was: 184,95 kr..Current price is: 119,95 kr..
-57%
Original price was: 1.610,00 kr..Current price is: 699,95 kr..Gratis fragt til boks!

Om Piemonte og den dejlige vin

Piemonte byder på en skøn natur med blandt andet store dale, som Alperne har dannet. For de fleste danskere er Piemonte nok mest kendt for sin skisport, da der er nogle gode bjerge at stå på ski i. Derudover kender man nok også Piemonte for den klassiske rødvin, Barolo. Piemonte er måske ikke en af de største vinområder i Italien, men det er derimod et af de områder, hvor kvaliteten er højest. Man kan godt sige, at Piemonte fremmer kvalitet fremfor kvantitet. Piemonte kan derfor også sagtens give konkurrence til andre vindistrikter. Selv de mest anerkendte vindistrikter i Frankrig. De to mest kendte rødvin fra Piemonte er Barolo og Barbaresco, og de bliver blandt nogle af de mest førende vinentusiaster også betegnet for at være nogle af verdens bedste rødvine.

Meget af den rødvin fra Piemonte der dyrkes, er dyrket på druen Barbera. Piemonte er et vindistrikt, der går meget op i vinturismen, og de ynder at sørge og forkæle deres besøgende. Området er bestemt et besøg værd, hvis man gerne vil smage rødvin fra Piemonte, der i kvalitet næsten ikke kan overgås af andre.