Rødvin på Negroamaro

Negroamaro er en blå druesort fra det sydlige Italien, som primært dyrkes i vindistriktet Apulien, eller som det også kaldes, Puglia, der ligger på “hælen” af den italienske støvle. I de senere år har den også fået et indpas i Californien. Fælles for disse to områder er, at de begge er varme og solrige, hvilket Negroamaro-druen nyder.


Mere om Negroamaro druen

Negroamaro er meget populær druesort i Italien, og den er en af de mest benyttede rødvinsdruer i Italien. Negroamaro betyder direkte oversat sort bitter, hvilket passer godt til dens karakteristika, da rødvin på Negroamaro er karakteriseret af at være meget mørke i farven, bitre i smagen, samt have en blomstrende og animalsk duft. Der er i vinene et lavt indhold af syre, men derimod et højt indhold af tannin. Negroamaro bruges ofte til at sammenblande med druesorter som Primitivo, Nera, Malvasia og Sangiovese. Negroamaro bidrager med noter af krydderier, samt et højere tanninindhold og mere struktur til vinene, den indgår i. Rødvin på Negroamaro er som nævnt meget mørke i farven, samt bitre i smagen. Derudover har rødvin på Negroamaro en jordagtig smag, hvilket gør den velegnet til retter med oste, rødt kød, samt vildt kød. Derudover egner rødvin på Negroamaro sig også godt til diverse grillretter.
Scroll Up