Rødvin på Nebbiolo

I italienske vindistrikt Piemonte er en af de mest benyttede druer Nebbiolo, som er en lilla drue. Blandt rødvin på Nebbiolo kan Barolo, Nebbiolo d’Alba og Barbaresco nævnes. Barolo og Barbaresco er nogle af de mest anerkendte rødvine fra Italien.


Mere om Nebbiolo druen

Nebbiolo bliver også betragtet som en fin og snobbet drue, da den stort set ikke dyrkes andre steder end i Piemonte. Nebbiolo bidrager med et højt tanninindhold i dens rødvine, og gør dem derved godt egnet til at lagre i flere år. Nebbiolo er en meget krævende drue, og den dyrkes stort set kun på Piemontes sydvendte skråninger. Det er også en drue, der modner sent, og den høstes oftest i Oktober.  Rødvin på Nebbiolo er intens i både farve, duft og smag, som er meget særegen med noter af tjære og roser. Derudover indeholder rødvin på Nebbiolo ofte duftnoter af bær og trøffel. Rødvin på Nebbiolo passer særdeles godt til klassisk italiensk mad, da den indeholder noter af de klassiske italienske krydderier. Blandt andet egner den sig godt til retter med and, lammekød, rodfrugter med mere. Klassisk rødvin på Nebbiolo egner sig bedst til at lagre i nogle år inden den nydes, da den som nævnt har et højt tanninindhold, samt syreindhold. Der bliver i dag lavet nogle mere moderne udgaver, der godt kan drikkes i de tidlige leveår.
Scroll Up