Rødvin på Malbec

Malbec er en gammel druesort, der oprindeligt gik under navnet Côt. Den dyrkes primært i det franske vindistrikt Cahors, samt i Argentina, hvor den i de seneste år har skabt en stor succes, og i dag anses for at være Argentinas nationaldrue. Den fandtes indtil 1956 også i det franske vindistrikt Bordeaux, men den overlevede dog ikke en kold vinter.


Mere om Malbec druen

Rødvin på Malbec kan variere mellem at være middel til kraftige i smagen. Derudover er de frugtige i smagen, og den har milde tanniner. Rødvin fra Malbec har noter af brombær og krydderier. Malbec-druen blandes ofte med Cabernet Sauvignon. Rødvin på Malbec kan også have en meget kompleks mineralsk præg, men dette er dog kun, hvis den dyrkes rigtigt. Det vil sige på kølige og højtbeliggende lokationer. Malbec bruges ikke kun til rødvin, men bruges også til rosévin, hvor smagen ofte er karakteriseret af noter af hindbær og jordbær. Den franske Malbec har ofte en længere lagringsperiode, da dens tanninindhold er mere markante end den argentinske. Dette skylde, at den dyrkes på jordlodder, der udsættes for en del regn, og knap så meget sol og varme. Den argentinske Malbec er ofte meget saftig og frugtig i smagen, samtidig med at den er lidt krydret og velouragtig. Den har ofte noter af blommer i sin duft. Rødvin på Malbec egner sig godt til retter med oksekød.
Scroll Up