Rødvin på Grenache

Grenache er en blå drue, som oprindeligt stammer fra Spanien, hvor den går under navnet Garnacha. Grenache er det franske navn for druen. Det er en af de mest plantede og benyttede druesorter i verden, og har altså for længst spredt sig ud over de spanske grænser.

-25%
-44%
-25%
-25%
-25%
-25%
-25%

Mere om Grenache druen

I dag findes der endda flere Grenache-vinstokke i Frankrig end i Spanien, da mange af vinstokkene i Spanien blev revet op i 1980’erne. I den sydlige del af det franske vindistrikt Rhône bruges druesorten ofte til at blande sammen med andre druesorter. Grenache-druen er også blevet særdeles populær i Californien, hvor den ligesom i Frankrig, også oftest bruges til at blande sammen med andre druesorter. Rødvin på Grenache er ofte karakteriseret ved at have en lys farve, samt høj alkoholprocent på grund af dens høje sukkerindhold. Den er ofte både frugtig med noter af urter og sød i smagen. Grenache bruges også ofte til rosévine på grund af dens lyse farve. Rødvin på Grenache, som ikke blandes med andre druesorter, har ofte en smag af jordbær og hindbær, samt noter af lakrids og peber, og er som regel tør i smagen. Tanninindholdet er højt, hvorimod syreindholdet er mere moderat. Rødvin på Grenache har også ofte en animalsk duft.
Scroll Up