Rødvin på Cinsault

Cinsault er en mørkeblå druesort, der stammer oprindeligt fra sydlige del af Frankrig. Den dyrkes dog også mange andre steder i verden, såsom i Sydafrika og Australien. I Sydafrika, hvor den også er kendt under navnet Hermitage, er den i en krydsning med druesorten Pinot Noir stamfader til druen Pinotage. Den indgår ofte i blandinger med andre druesorter, da den sjældent kan stå stærkt alene.


Mere om Cinsault druen

Cinsault-druen bruges i Frankrig oftest til at lave rosévine. Cinsault-druen vokser bedst på jordlodder, der ligger på tørre skråninger. Rødvin på Cinsault kan ofte minde om rødvin, der er lavet på druen Grenache, og den blandes også ofte med Grenache, samt druen Shiraz, for at tilføje mere blødhed til disse vine. Derudover er Cinsault også velegnet til markante noter af tanniner, samt sænke et højt alkoholniveau. Rødvin på Cinsault kan ofte have en tæt og frugtig smag med en mørk sødme. Cinsault-druen bidrager også ofte med fedme og rundhed til vinen. Rødvin på Cinsault har et strejf af jordbær i sin duft. Det anbefales af rødvin på Cinsault nydes lidt køligere end andre rødvine. Gerne ved 16-18 grader. Rødvin på Cinsault er velegnet til både lette frokost- og middagsretter. Rødvin på Cinsault er også ofte forholdsvis mild i alkoholprocenten, der ofte ligger på omkring 12,5 procent.
Scroll Up