Rødvin på Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon er en af de vigtigste druesorter i det franske vindistrikt Bordeaux. Sammen med druesorterne Merlot og Cabernet Franc udgør den en treenighed, som er en typisk Bordeaux-blanding, når det kommer til rødvin. Cabernet Sauvignon bliver dog også dyrket i andre dele af verden, såsom Sydamerika og Australien. 


Mere om Cabernet Sauvignon druen

Cabernet Sauvignon er en druesort, som ikke er speciel vanskelig at dyrke, da den ikke stiller de største krav til vejret og jorden, den dyrkes i. Cabernet Sauvignon er nedstammet fra Cabernet Franc ligesom Merlot-druen. Cabernet Sauvignon forveksles ofte med Merlot, da de deler mange af de samme karakteristika, men der er dog forskelle at finde på de to druesorter. Blandt andet har Cabernet Sauvignon brug for en længere lagringsperiode end Merlot. Derudover er rødvin på Cabernet Sauvignon også ofte mere rig på tannin, som er garvesyre, samt mere mørk og intens i farven. Rødvin på Cabernet Sauvignon fra Bordeaux kan nemt lagres i mange år og stadig beholde sin gode og rige smag. Derimod egner rødvin på Cabernet Sauvignon fra Sydamerika og Australien sig bedre til at blive drukket tidligt, da druen dyrkes i højere varme der, hvilket er med til at gøre den sødere i smagen. Rødvin på Cabernet Sauvignon kendetegnes typisk på smagen af solbær. Denne note bliver dog mere afdæmpet med alderen. Rødvin på Cabernet Sauvignon fra Bordeaux udvikler ofte noter af tobak og cedertræ med alderen. 
Scroll Up