Rødvin på Cabernet Franc

Cabernet Franc er rødvinsdrue, der især er kendt fra vindistriktet Bordeaux i Frankrig. Den indgår ofte i rødvine som en blandingsdrue. Det vil sige, at den oftest blandes med andre druer, for at skabe nogle af de bedste rødvine. Cabernet Franc tilføjer ofte noter af urter, mørke krydderier, samt tobak i dens vine. Se vores rødvine på Cabernet Franc druen her.


Mere om Cabernet Franc druen

Cabernet Franc er desuden stamfaderen til de to franske druesorter Merlot og Cabernet Sauvignon, der også kommer fra Bordeaux. En blanding af disse tre sorter er også det som oftest betegner en typisk Bordeaux-blanding. Cabernet Franc er utrolig populær i Bordeaux, fordi den er god til at afrunde blandt andet Cabernet Sauvignon-druens meget mørke og syrlige karakter. Derudover modner Cabernet Franc også hurtigere, hvilket der nydes godt af, når vejret ikke altid tillader de bedste vinår. Cabernet Franc-druen nyder at blive dyrket i køligere omgivelser, hvor den kan stå i læ for det mest voldsomme vejr.

Rødvin på Cabernet Franc fra Bordeaux består meget sjældent af denne ene druesort alene, men derimod af en sammenblanding af andre druesorter, som Merlot og Cabernet Sauvignon. Hvis man derimod tager til det andet franske vindistrikt Loire, så kan man ofte finde rødvin lavet alene på Cabernet Franc. Rødvin på Cabernet Franc har ofte en duft af mynte og grøn peber, og dens smag er ofte bæragtigt. 
Scroll Up