Rødvin på Barbera
Rødvin på Barbera dyrkes i hele Italien, og er en af de mest populære rødvinsdruer i støvlelandet, og rødvin lavet på Barbera kaldes af samme grund for “folkets vin”. Der produceres meget rødvin på Barbera og du kan se vores udvalg af rødvine på Barbera druen her.
Mere om Barbera druen
Man kan både få rødvin på Barbera, hvor smagen af alkohol kan være meget fremtrædende, men man kan også få rødvin på Barbera, som er mere intens og smagfuld. Sidstnævnte kræver oftest en lang lagringsperiode, som nemt kan tage flere år. Den har dog sit primære udfoldelsessted i vindistriktet Piemonte, som ligger i det nordlige Italien. Rødvin på Barbera er kendetegnet ved at være meget mørke i farven, samt rig på syreindholdet. Dog har rødvin på Barbera et meget lavt tanninindhold, det vil sige garvesyreindhold, hvilket kan få dem til at minde om hvidvin, hvor tanninindholdet også er tæt på ikke-eksisterende. Rødvin på Barbera er ofte kendetegnet ved at have en smag af kirsebær. Rødvin på Barbera egner sig yderst godt til Italiens velkendte køkken. Eksempelvis er den ideel til pastaretter, samt pizza. Den egner sig også godt til lyse retter, da den som nævnt kan minde om en hvidvin med dens meget lave tanninindhold.