Økologisk Rødvin fra populære områder
Økologiske rødvine og biodynamiske rødvine fås i mange kvaliteter og prisklasser. Vi har håndplukket, ikke druer men flasker, fra alle de populære regioner i Europa og tilbyder dem til yderst fordelagtige priser.
Bedre for både dig og miljøet
Kendetegnende for både for økologisk og biodynamisk vin er en mindre tilsætning af tilsætningsstoffer i produktionen af vinen. Det er både godt for miljøet, men også godt for os, der sætter en dyd i at nyde et glas af de bordeaux røde dråber i ny og næ.
Økologisk rødvin
Paolo Leo Passitivo Organico Primitivo Puglia “Mini Amarone” Økologisk rødvin 2022, Puglia Italien
Økologisk rødvin
Økologisk rødvin
Økologisk rødvin
H u M Hofer Blauburger Biodynamisk rødvin 2022, Auerstal Østrig
Biodynamisk Rødvin
H u M Hofer Zweigelt Klassik Biodynamisk rødvin 2019, Auerstal Østrig
Økologisk rødvin
Giol Cabernet Sauvignon Økologisk Rødvin 2021- uden tilsatte Sulfitter, Veneto Italien7
Pinot Noir druen
Py Pinot Noir 2023, Languedoc Roussillon Frankrig, Økologisk
Økologisk rødvin
H u M Hofer Zweigelt vom Kleinen Eichenfass Biodynamisk rødvin 2018, Auerstal Østrig
Økologisk rødvin
Gut von Beiden Spätburgunder Økologisk Rødvin 2020, Pfalz Tyskland
Smagekasser
Økologisk rødvin
HVORNÅR KAN MAN KALDE EN VIN ØKOLOGISK OG HVORFOR?
For at en vin er økologisk, så skal den være fremstillet af økologisk dyrkede druer, og producenten skal have overholdt nogle regler under produkionen. I modsætning til konventionel vinproduktion, så skal de økologiske producenter leve op til skrappere krav, når det gælder deres fremgangsmåder og behandlingsmetoder. Det gælder blandt andet følgende:- Koncentration gennem nedkøling. - Fjernelse af svovldioxid ved fysiske metoder. - Behandling med elektrodialyse for at stabilisere vinens vinsyreindhold. - Korrektion af alkoholindholdet. - Behandling med kationbyttere for at stabilisere vinens vinsyreindhold. - Behandling med membrankobling, elektromembranbehandling, mikro-, ultra- eller nanofiltrering. - Varmebehandlingstemperaturen må ikke overstige 70 grader. - Ved centrifugering og filtrering må porestørrelsen ikke være mindre end 0,2 mikrometer.
De økologiske producenter har dog stadig mulighed for at arbejde med en række tilsætningsstoffer i vinproduktionen. Over halvdelen af de tilsætningsstoffer, som er tilladt i konventionel vin, er da også tilladt i økologisk vin. Svovldioxid er det eneste, der skal oplyses, og derfor vil du se ’indeholder sulfitter’ på etiketten.
Der skal være mindre svovl i økologisk vin end i konventionel vin, men der er ikke tale om noget i nærheden af en halvering. Som forbrugere bør vi alle tænke over, at svovl er et naturligt biprodukt af vinens gæringsproces, så i øko-reglerne er man langt fra den ’nul svovltilsætning’. Hvis dette skal opnåes så skal vi kigge på såkaldte "naturlige vine" eller naturvin. Svovldioxid, ilt, kuldioxid, argon og nitrogen er blandt en lang række andre stoffer, som må tilsættes økologisk vin. Disse bruges bl.a. til klaring, syrejustering eller igangsætning af forskellige andre processer.