Økologisk Rødvin fra populære områder

Økologiske rødvine og biodynamiske rødvine fås i mange kvaliteter og prisklasser. Vi har håndplukket, ikke druer men flasker, fra alle de populære regioner i Europa og tilbyder dem til yderst fordelagtige priser.

Bedre for både dig og miljøet

Kendetegnende for både for økologisk og biodynamisk vin er en mindre tilsætning af tilsætningsstoffer i produktionen af vinen. Det er både godt for miljøet, men også godt for os, der sætter en dyd i at nyde et glas af de bordeaux røde dråber i ny og næ.

Ny
Vis
Ikke på lager
-42%
Kåret til Årets Julevin 2020 i Flskehalsen

HVORNÅR KAN MAN KALDE EN VIN ØKOLOGISK OG HVORFOR?

For at en vin er økologisk, så skal den være fremstillet af økologisk dyrkede druer, og producenten skal have overholdt nogle regler under produkionen. I modsætning til konventionel vinproduktion, så skal de økologiske producenter leve op til skrappere krav, når det gælder deres fremgangsmåder og behandlingsmetoder. Det gælder blandt andet følgende:

- Koncentration gennem nedkøling. - Fjernelse af svovldioxid ved fysiske metoder. - Behandling med elektrodialyse for at stabilisere vinens vinsyreindhold. - Korrektion af alkoholindholdet. - Behandling med kationbyttere for at stabilisere vinens vinsyreindhold. - Behandling med membrankobling, elektromembranbehandling, mikro-, ultra- eller nanofiltrering. - Varmebehandlingstemperaturen må ikke overstige 70 grader. - Ved centrifugering og filtrering må porestørrelsen ikke være mindre end 0,2 mikrometer.

De økologiske producenter har dog stadig mulighed for at arbejde med en række tilsætningsstoffer i vinproduktionen. Over halvdelen af de tilsætningsstoffer, som er tilladt i konventionel vin, er da også tilladt i økologisk vin. Svovldioxid er det eneste, der skal oplyses, og derfor vil du se ’indeholder sulfitter’ på etiketten.

Der skal være mindre svovl i økologisk vin end i konventionel vin, men der er ikke tale om noget i nærheden af en halvering. Som forbrugere bør vi alle tænke over, at svovl er et naturligt biprodukt af vinens gæringsproces, så i øko-reglerne er man langt fra den ’nul svovltilsætning’. Hvis dette skal opnåes så skal vi kigge på såkaldte "naturlige vine" eller naturvin. Svovldioxid, ilt, kuldioxid, argon og nitrogen er blandt en lang række andre stoffer, som må tilsættes økologisk vin. Disse bruges bl.a. til klaring, syrejustering eller igangsætning af forskellige andre processer.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Har du spørgsmål til vores rødvine, er du i tvivl om hvilken type du skal vælge eller savner du inspiration til valg af vin til en bestemt ret? Tøv ikke med at kontakte os, så vi sammen kan finde den rigtige vin til dig. Ønsker du at købe større mængder, eksempelvis til en stor fødselsdag eller til firmagaver, er vi naturligvis i stand til også at være behjælpelige her.