fbpx

Hvidvin fra Veneto

Veneto står for Italiens tredjestørste vinproduktion. Faktisk produceres der omkring 5 millioner hektoliter vin i området årligt. Trods den store produktion, findes der i Veneto mange utrolig gode både store og små vinhuse, der står for nogle af Italiens lækreste hvidvine.

-44%
-44%
-57%

Venetos bedste hvidvine

Den høje kvalitet skyldes blandt andet Venetos beliggenhed i Norditalien. Området ligger nemlig beskyttet af Alperne og tæt på Gardasøen, hvilke skaber et mildt klima, der giver gunstige forhold for god hvidvinsproduktion. Det lune klima betyder desuden, at mange af hvidvinene fra Venetos er lette og friske i smagen. Generelt er Veneto på tværs af forskellige vinhuse særligt kendt for at producere lækre, smagfulde hvidvine.

Generelt laves mange af Venetos bedste hvidvine på Pinot Blanc og Pinot Grigio druer. Derudover er området særligt kendt for sine hvidvine fra Soave området, hvor særligt Garganega og Trebbiano di Soave er meget populære verden over. Begge disse typer vine er kendt for deres tørhed samt friske og sprøde smag. Faktisk har vin fra Soave området været den mest solgte vin i USA, og området har producere udover Garganega og Trebbiano di Soave en lang række forskellige druer – både lokale og udefrakommende.

Over halvdelen af områdets vine har desuden den såkaldte DOC-certificering, hvilket gør Veneto til den største DOC-producent i Italien. En DOC-certificering betyder, at vinene opfylder særlige kvalitetskrav, herunder parametre som surhed, druesorter, ekstrakt, alkoholstyrke og høstudbyttet for de forskellige druer.