fbpx

Hvidvin på Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc er sammen med Chardonnay den mest udbredte grønne drue i verden. Den har sin oprindelse Frankrig, og mange vil mene, at rigtig Sauvignon Blanc dyrkes i Loire dalen, og specifikt bør være fra Pouilly-Fumé eller Sancerre. I dag er virkeligheden dog noget anderledes, og Sauvignon Blanc bliver lavet med stor succes i mange både europæiske og oversøiske lande. Særligt i New Zealand er Sauvignon Blanc i dag blevet en dominerende del af vinproduktionen, og mange mener, at der her laves mindst lige så fantastisk Sauvignon Blanc som de klassiske dråber fra Loire. Mange tilskriver desuden New Zealands store produktion af Sauvignon Blanc for druens generelle udbredelse på verdensplan.

-31%
Original price was: 109,00 kr..Current price is: 74,95 kr..
-52%
Original price was: 1.461,00 kr..Current price is: 699,95 kr..Gratis fragt til boks!
-52%
Original price was: 1.469,95 kr..Current price is: 699,95 kr..Gratis fragt til boks!
-58%
Sensommeroprydningspris kun 66.66 kr. fl. v. 12 fl.
Original price was: 1.908,00 kr..Current price is: 799,95 kr..Gratis fragt til boks!
-52%
Original price was: 1.472,95 kr..Current price is: 699,95 kr..Gratis fragt til boks!

Sauvignon Blanc smagen

Der kan være markant forskel på, hvordan Sauvignon Blanc-vinene smager, afhængig af hvor de kommer fra. Som udgangspunkt er Sauvignon Blanc dog frisk, mineralsk, tør og med god mængde syre. Men smagsnuancer kan som nævnt variere, og for eksempel er det mineralske mindre fremtrædende, når vinen kommer fra oversøiske lande.

Dette skyldes først og fremmest de forskellige geografiske forhold den dyrkes i. I varmere områder, får vinen oftest en næsten tropisk frugtsmag, mens den i køligere regioner har langt mere syre og samtidige tydeligere smagsnuancer af urter og mineraler. Variationer i smagen skyldes dog lige så vel forskellige produktionsmetoder. For eksempel forsøges det i Frankrig at undgå nuancerne af tropisk frugt ved at lade mosten gære seperat uden at have nogen form for kontakt med druerne. Dette sker desuden ved noget højere temperaturer, end i de oversøiske områder. Denne metoder, bringer således de minderalske smagsnuancer frem, mens de tropiske frugter nedtones.