fbpx

Hvidvin på Riesling

Riesling betragtes af mange vineksperter, som druen over dem alle. Det skyldes primært, at den er utrolig alsidig og formår at dyrkes med stor succes i stort set alle typer klimaer. Det betyder blandt andet, at den kan tåle hårde vintre. Derfor er den dog også udbredt i store dele verden og bruges i steder så forskellige som USA, Østrig, Australien og Italien. Den hører dog traditionelt hjemme i Tyskland. Se alle vores hvidvine på Riesling drue her.

-46%
Original price was: 184,95 kr..Current price is: 99,95 kr..
-45%
Original price was: 144,95 kr..Current price is: 79,95 kr..
-37%
Original price was: 219,95 kr..Current price is: 138,95 kr..
-53%
Original price was: 1.496,00 kr..Current price is: 699,95 kr..Gratis fragt til boks!

Riesling druen

Druens store diversitet betyder også, at den byder på en væld af forskellige stilarter, der går fra lette og tørre vine til mere fyldige og søde varianter. Hvordan vinen smager afhænger dog også af, hvordan den lagres, og om druerne høstes tidligt eller når de er relativt modne. Som udgangspunkt bør druen dog have en væsktsæson, der er lang, for at de skabes den balance mellem sødme og syre, som Rieslingen er så kendt for. Generelt har Riesling en en delikat blomster aroma, der balanceres af moderat syre, hvilket skaber en vin, der både er friske og sprød i smagen. Vinen kan indgå i blandingsvine, men de mest delikate varianter er som regel lavet på 100 % Riesling.

Det er det muligt for hver enkelt producent at bestemme, hvor sød eller tør Rieslingen skal være, da de har mulighed for at modificere dette i lagrindsprocessen. For biodynamiske producenter, vil der dog ofte ikke blive gjort noget for at ændre på druernes naturlige smag, og det er derfor snarere vinen selv, der dikterer sødmen. Ofte kan du dog afgøre, om der er tale om sød eller tør Riesling ved at se på alkoholprocenten. Er den over 12 %, er der tale om en relativt tør variant. Mindre en 12 % betragtes som halvtør. Er den nede på de helt lave procenter, vil den være meget sød.