fbpx

Hvidvin fra Puglia

Puglia er et stort vinområde, der ligger på Italiens “hæl” – det vil sige ud til landets sydøstlige kyst. Området har en enorm vinproduktion, der er blandt de ti største produktioner i verden. Faktisk er den så stor, at den overgår Tysklands samlede vinproduktion.

Den store produktion betød engang, at der kom mange halvdårlige vine fra området. Dette har dog ændret sig markant i de seneste ti år, og i dag laver de fleste vinhuse i regionen gode kvalitetsvine.

-31%
Original price was: 109,00 kr..Current price is: 74,95 kr..
-57%
Original price was: 1.610,00 kr..Current price is: 699,95 kr..Gratis fragt til boks!
-53%
Original price was: 1.488,00 kr..Current price is: 699,95 kr..Gratis fragt til boks!
-58%
Original price was: 1.413,00 kr..Current price is: 599,95 kr..

Områdets forskellige druer

Selvom området er kendt for Negroamaro, Primitivo og andre mørke druer, bliver der også produceret et væld af udsøgte hvidvine i Puglia. Blandt andet findes der både flere smagfulde Sauvignon Blancs og Chardonnay-vine fra prominente vinhuse i området. Puglia er også særligt kendt for sin DOC-certificerede Locorotondo hvidvin fra en mindre by af sammen navn. Desuden har Puglia en stor produktion af hedvinen Vermouth, som langt størstedelen af områdets druer går til.

Generelt har hele området gennemgået en drastisk udvikling, hvor vinproducenterne har lært at tæmme den store druevækst og lave raffinerede og smagfulde vine, der hitter blandt vinelskere verden over. Den store produktion skyldes, at Puglia altid har været et meget gunstigt sted at dyrke druer til både vin og olie. Forholdene er faktisk så gunstige, at der produceres mere vin i Puglia end i nogen anden region i Italien. Af samme grund, er området blevet kendt som Europas “skattekammer”.