fbpx

Hvidvin fra Piemonte

Navnet Piemonte betyder “ved foden af bjergene”, hvilket er meget sigende, da Piemonte netop er en region, der ligger for foden af alperne i Norditalien. Området er det måske mest prominente vinregion i Italien, og det siger ikke så lidt. Nogle vineksperter vil tilmed hævde, at nogle af verdens allerbedste vinde kommer herfra. 

-43%
-57%

Piemontes dominente drue

De fleste kender Piemonte for deres prominente rødvine – særligt Barolo og Barbaresco, der adskiller sig ved deres interessante og fyldige smagskompleksitet, som der ikke findes lignende i andre vine. Dette gør, at mange ofte glemmer at prøve mange af de skønne hvidvine, der kommer ud af den norditalienske Piemonte region. Vinkendere er dog klar over, at Piemonte står for nogle af verdens bedste hvidvine. Her er det særligt druen Arneis, der med sin blomsteragtige smagsaroma, er utrolig udsøgt og et sikker vinelskere. Men også druer som Chardonnay, Cortese og Favorita ligger til grund for udsøgte hvidvine fra området. Desuden er den mindre kendte drue, Nascetta fra Piemonte brugt i nogle af Italiens mest raffinerede hvidvine. Blandt andet findes der en række lækre hvidvine, der kombinere Nascetta og Chardonnay.

Ellers er området primært kendt for at producere Asti lavet på Moscato Bianco druen. Asti er sød udgave af champagne, og særligt Asti Spumante fra Piemonte er populær, og har da også vundet flere priser. Generelt er hvidvine fra Piemonte kendt for at have god syre. Dette gør dem velegnede til mange forskellige typer mad.