Hvidvin på Picapoll
Picapoll er en drue, der dyrkes i Catalonien i Spanien. Druen er i familie med den franske Picpoul-drue, og mange mener, at der stort set er tale om den samme drue. Picpoul har sine rødder i Languedoc i Frankrig og kan dateres helt tilbage til det 17. århundrede. Efterfølgende menes den så at have fundet vej til Catalonien i Spanien. Se vores vine med Picapoll her.
Friske i smagen og lette at drikke
Vinbønderne i Catalonien hævder dog, at der bestemt er tale om to forskellige druer, og at Picapoll har sine rødder i det catalanske område Pla de Bages. Der mangler stadig at definitiv reserach på området, men ikke desto mindre har begge druer og de vine, der produceres af dem, mange af de samme skønne kvaliteter.Picpoul kan oversættes til “lip-stinger” på engelsk, hvilket hentyder til druens høje mængde af syre. Picapoll-vine er derfor friske i smagen og lette at drikke. De har samtidige en frugtagtige aroma, der balancere godt med syren. De bør altid drikkes unge for at smage som de skal. Vinene har desuden oftest en bleg, gul farve. Vinenes lethed, gør den perfekt til skaldyr, herunder særligt østers. Derudover er Picapoll kendt for at være vine, hvor man altid får meget for pengene, og du skal således ikke give meget for at få en lækker, velsmagende og behagelige hvidvin på denne drue.