fbpx

Hvidvin fra Penedes

Penedes er med sine 24 hektarer demarkeret jord en af de største vinregioner i Spanien og ligger mellem de to kystbyer Barcelona og Tarragona i Catalonien. Området løber fra middelhavskysten og ind i landet, og omfatter således dele af Montserrat bjergene. Fordi området er så stort, strækker det sig over vidt forskellige geografiske områder, og det har stor betydning for den diversitet, der kendetegner vinene fra Penedes. I området produceres således alt fra krydrede, cremede hvidvine til mousserende Cava. Penedes har siden 1970’erne været kendt som et område i Spanien, der producere lækker kvalitetsvin. 

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Penedes opdeles i tre zoner

Penedes kan opdeles i tre geografiske zoner: Penedes Bajo, der ligger ud mod kysten, er det varmeste område, og her bliver der primært produceret lette rødvine af druer som Merlot og Pinot Noir. Lidt længere inde i landet findes Penedes Medio, der som navnet indikerer ligger i områdets midterste del, som er adskilt fra vandet af små bjerge. Området ligger i 250-500 meters højde, og der produceres store mængder af såkaldt basis hvidvin, hvis primære formål er at danne grundlag for produktionen af Cava.

Det er hovedsageligt druerne Chardonnay, Xarel-lo og Macabeo, der dyrkes her. Det sidste område kaldes Penedes Alto og ligger i 500-850 meters højde. Penedes Alto er kendt for at være det område, hvor Penedes bedste druer dyrkes, fordi der er relativt kølig, og druerne derfor modnes langsommere. Parallella er den primære drue i dette område, og bruges til at lave smagfuld næsten farveløs hvidvin. Desuden produceres der en række lækre hvidvine lagret på egetræsfade, der som regel laves på enten Xarel-lo eller Macabeodruer.