fbpx

Hvidvin fra Loire

Loire er med sine 52.000 hektarer arealmæssigt den største vinregion i Frankrig, hvilket blandt andet udmønter sig i, at vine fra området har stor diversitet. Loireregionen går helt fra Paris ud til atlanterhavet, og er derfor opdelt i flere forskellige områder, der er kendt for sine respektive vinspecialiteter. Loire er trods sin størrelse ikke det mest fremtrædende franske vinområde. Alligevel står regionen for et væld af fantastiske vine, og er modsat mange andre vinregioner særligt kendt for sine udsøgte hvidvine, der variere meget i smag. Vinene spænder fra helt lette, perlende hvidvine til søde dessertvine, og alt ind imellem. Loire er altså et fantastisk vinområde for hvidvinsentusiasten. 

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Loires område

Der er fire forskellige områder, der hver især har deres egne specialiteter. De to områder Anjou og Saumur, er begge kendt for at lave lækre, søde vine. Det er primært druen Chenin Blanc, der bruges til vinen i disse områder, og Saumur producere desuden mange, populære mousserende hvidvine. Touraine er et område, der er kendt for at producere store mængder af Chenin Blancs samt delikate Sauvignon Blanc vine.

Derudover er det såkaldte Pays Nantais-området kendt for deres meget tørre Muscadet, der er AOP-mærket, hvilket vil sige, at de er EU-certificeret til at have en vis standard. Sidst men bestemt ikke mindst bør Indre Loire nævnes. Her produceres der en lang række anerkendte hvidvine fra Pouilly Fumé og Sancerre. Det er især disse to vine, som Loire er kendt for og som har givet regionen sit gode ry. Desuden er det her Sauvignon Blanc har hjemme. Derudover produceres der i flere af Loires områder andre udsøgte vine, end dem der er nævnt her. Her kan det blandt andet fremhæves flere udsøgte Chardonnay-vine.