Hvidvin på Chardonnay
Chardonnay er verdens mest udbredte vin, og det skyldes blandt andet, at Chardonnarydruen kan vokse i stort alt slags jord og klimaer. Det betyder rent praktisk, at den både kan dyrkes i varme sydafrika, eller i kølige nordfranske regioner som for eksempel Champagne-området. Derudover er Chardonnay blevet populær, fordi den står bag nogle af verdens mest anerkendte hvidvine, heriblandt de berømte Grand Cru’er fra Bourgogne.
Økologisk hvidvin
Paolo Leo Ecosistema Chardonnay Hvidvin Økologisk 2023, Puglia Italien
Økologisk hvidvin
Paolo Leo Reneé Bianco Økologisk hvidvin 2022,Puglia Italien
Økologisk hvidvin
Domaine Py Tout Naturellement Blanc 2023, Languedoc Roussillon Frankrig, Hvidvin Økologisk Naturvin
Økologisk hvidvin
Økologisk hvidvin
Gut von Beiden Chardonnay Trocken Økologisk hvidvin 2021, Pfalz Tyskland
Økologisk hvidvin
Galarin Carossi Chardonnay Økologisk hvidvin 2022, Piemonte Italien
Økologisk hvidvin
12 flasker – Paolo Leo Ecosistema Chardonnay Hvidvin Økologisk 2023, Puglia Italien
Meget forskellige smagsoplevelser
Chardonnay har i perioder været så udbredt, at nogle ligefrem har betragtet Chardonnay som synonym for hvidvin. Fordi der findes så mange forskellige typer Chardonnay, er det ikke alle der er lige gode, og kvaliteten kan altså veksle markant. Derfor kan det nogle gange betale sig at betale lidt ekstra for en Chardonnay eller undersøge vinens anmeldelser, før du køber.De store geografiske forskelle, skaber Chardonnays med meget forskellige smagsoplevelser. Som det altid er tilfældet for vin, er der stor forskel på, om den dyrkes i kølige eller varme områder. Dyrkes den under køligere himmelstrøg, har den ofte en smag af frisk æble, blomme eller pære og har godt med syre. Er der derimod tale om Chardonnay fra varmere områder, er det som regel mere eksotiske smagsnuancer, som melon, fersken og citrus.
I de varmeste områder, vil smagene tilmed gå over i nuancer af mango og banan. Udover klima har også produktionen stor betydning for Chardonnayens smag. Denne såkaldte vinificering afhænger blandt andet af, hvordan vinen lagres. Sker lagringen for eksempel på egefade frem for stål, kan det give en mere fyldig smag af ristede.