fbpx

Hvidvin fra Auersthal

Byen Auersthal ligger i det østlige Østrig omkring 30 minutter fra Wien. Auersthal ligger nærmere bestemt i Gäserndor, der er tilhører vindistriktet Weinviertel, som er det største i landet. Weinviertel ligger nord for både Donau Floden og vin ved grænsen til Slovakiet og Tjekkiet, og har hele 13.000 hektarer land. Det svarer til cirka 30 % af alle Østrigs vinmarker. Se alle vores hvidvine fra Auersthal her:

-35%
-41%
-53%
-52%
699,95 kr.Gratis fragt til boks!

Der produceres andre hvidvine i Auersthal

Der bliver primært produceret hvidvin i Weinviertel, og derfor er hvidvinene fra Auersthal også særligt udsøgte. Distriktet er primært kendt for at producere Grüner Veltliner, der er en druesort, der næsten udelukkende produceres i Tjekkiet og Østrig. Faktisk kommer omkring halvdelen af Østrig produktion af Grüner Veltliner fra dette distrikt. Grüner Veltliner fra Weinviertel er kendt forat være tørre og sprøde i smagen og have en relativt lys farve. Desuden er området kølige klima med til at give Grüner Veltliner en helt særlig duft af friskkværnet peber.

Der produceres dog også en række andre hvidvine i Auersthal, heriblandt Weissburgunder, Sauvignon Blanc og Riesling. Der laves også flere hvidvine på de såkaldte burgundersorter, der er fyldige og runde i smagen. Weinviertel har engang været kendt for at skabe meget store mængder vin, der ofte gik på kompromis med kvalitet, men de har gennemgået en rivende udvikling og i dag er der fokus på at skabe lækre kvalitetsvine.

Weinviertel er desuden den første region, der har gået den såkaldte DAC klassifikation. Certificeringen indikerer, at vinen er frisk og tør og er produceret af 100 % Grüner Veltliner druer.