fbpx

Hvad er Økologisk vin, Biodynamisk vin og Naturvin?

En økologisk vin er klart defineret. Den er fremstillet af druer der kommer fra en kontrolleret økologisk produktion og dyrkning. Der er en EU Økologisk kontrol. Kort sagt er en vin kun økologisk, når den er certificeret og det vil sige at der er overholdt en lang række krav i forhold til vindyrkningen og verificeringen. Dyrkningsformen er selvsagt mere miljøvenlig i Økologisk vinbrug.I økologisk vinbrug bruges der ikke kemi, dvs. ingen kunstgødning og kemiske sprøjtegifte. I stedet bruges der i økologisk vinbrug naturlig gødning og det er primært kobber og svovl der bruges, men det i langt mindre grad end i konventionelt vinbrug. Der er også krav om at begrænse tilsætningen af svovl (sulfitter), som konserverer vinen og hindrer at vinen bliver iltet og ødelagt af gær og bakterier.

Hvad er forskellen på Økologisk vin, biodynamisk vin og naturvin?

Vi kan starte med at besvare et spørgsmål vi får mange gange. Er en naturvin automatisk økologisk og svaret er kort sagt nej.

En vin der er økologisk er klart defineret. Den er fremstillet af druer der kommer fra en kontrolleret økologisk produktion og dyrkning. Der er en EU Økologisk kontrol. Mange økologiske vingårde går langt udover minimumskravene i EU´s mimimumskrav for økologisk Certificering så som Hum Hofer i Auerstal i Østrig og Cascina Galarin i Piemonte, som vi begge importerer fra. De er begge producerende efter Biodynamiske principper.

En naturvin er ikke underlagt nogle regler. En naturviner en naturvin når vinproducenten har fulgt de generelle regler for produktion af naturvin. De udskrevne regler er håndplukning, gæring med naturligt forekommende gær(spontan gæring), ingen filtrering. Anvendelsen af sulfitter finde ikke eller kun med meget lille tilsætning. Naturvin er altså ikke synonym med at være økologisk og udtrykket naturvin er ikke beskyttet, og der er ingen foreskrevne regler. De er især konsekvent kendetegnet ved at mange ting udelades og sidst men ikke mindst en helt speciel smag.

Ingen kompromis med økologisk vin & miljøet

SPS Wine er din økologiske vinhandel, som udbyder et hav af god økologisk vin dyrket af økologiske druer, der sikrer dig den bedst mulige smagsoplevelse uden at gå på kompromis med miljøet. Hos SPS Wine går ekstravagante smagoplevelser og økologi hånd i hånd, hvorfor vi giver dig de bedste økologiske og biodynamiske vine til de bedste priser. Det bedste ved SPS wine er, at disse økologiske vine, behøver ikke koste ekstra og vinene smager ligeså godt, hvis ikke bedre.

Økologisk vine og Biodynamiske vine

Biodynamisk vine bygger på samme princip som økologiske vin, nemlig at druerne er dyrket økologisk. Men derudover er biodynamisk dyrkning også baseret på brugen af en række kontroversielle metoder, såsom at jordbunden behandles specielt og dyrkningen samt høsten af de økologiske druer følger planeters og stjernernes baner. Det betyder, at biodynamiske vine kræver en særlig landbrugspraksis, som arbejder med naturens energier og kredsløb. Der er altså tale om vin tilsat langt mere kærlighed end de kontroversielle vine.

Økologiske dyrkede druer

Når du handler en økologisk vin fra SPS Wine, så kan du være sikker på, at vinene er skabt i respekt for vores omgivelser og miljøet. Vinen er nemlig lavet på økologisk dyrkede druer. Økologisk dyrkede druer vinder mere og mere plads på vinmarkedet, og flere vinproducenter oplever, at økologiske vine skaber en ekstra gevinst for køberne, eftersom at vinene er mere nuancerede og smagfulde. Økologisk vin må kun kaldes økologisk, såfremt den er certificeret samt opfylder en lang række krav i forhold til vindyrkningen og vinificeringen. Vores vine ved SPS wine opfylder kriterierne, hvorfor vores vine er økologiske.

Høsten på økologiske vingårde

I stedet for sprøjtemidler, insektmidler, svampemidler, ukrudtsmidler og kunstgødning på jorden bruges naturlig gødningsstoffer på marker med økologiske druer. Gødningsstofferne er komposteret kogødning i stedet for kunstgødning. De økologiske vinbønder fremmer mængden af naturlige fjender til skadedyrene ved at undgå brugen af pesticider.

Svovlfrie økologiske vin

Flere økologiske vingårde eksperimenterer med at lave svovlfrie vine, hvorfor svovlforbruget i økologiske vine generelt kun på cirke 1/3 del af de konventionelle vine. Det betyder, at økologisk vin både er en reducering af svovl samt lavet på økologiske druer fri for insektmidler, svampemidler, ukrudtsmidler og kunstgødning på jorden.

En ekstravagant smagsoplevelse med økologisk vin

Hos SPS Wine tilbyder vi dig en miljøbevidst og ekstravagant smagsoplevelse. Den ekstra kærlighed, som druerne har mærket under deres dyrkning, kommer dig som kunde til gode, for med vores økologiske vine kan du være sikker på at drikke et glas vin kun af druer og fri af pesticider.

Hvis du vil læse mere om forskellen på konventionel, økologisk og biodynamisk vin, har vi lavet en lille artikel som ligger herunder, der forklarer fremgangsmåden for alle de tre processer. Vi har også andre artikler du kan dybe ned i:

Spar op til 60% - klik her