Denne drue var tidligere vidt udbredt, men ved fremkomsten af de af internationale vinstokke er den næsten helt gået i glemmebogen: der er meget få producenter der har fortsat dyrkningen af denne druesort. På et tidspunkt blev den presset med andre druer til fremstilling af bordvin, vi vinificerer den i renhed, hvilket giver et produkt, der fortjener at blive mere kendt end hidtil. Det er en strågul farvet vin med grønlige reflekser, let garvet og slank i kroppen, let frugtagtig med duft af fersken, der minder om foråret. Det går godt med forårsurter, med pizza, det er behageligt mellem måltiderne, lækkert med desserter og slik. Server ved 10-12 grader.
Vinavisen 5 stjerner: ” En dejlig og let hvidvin med en anelse forfriskende prikken på tungen. En rigtig sommervin med god fylde og noter af modne pærer og papaya. Vinen er økologisk og vegansk”.
Årgang: 2020
Størrelse: 750 ml.
Oprindelse: Veneto Italien
Vinhus: Giol
Druer: Verduzzo
Alkohol: 12 %