Valpolicella Ripasso-vin tager sit navn fra den teknik, der er brugt historisk i Valpolicella til at skabe den rigtig store kvalitet i de bedste Ripasso. Terre di Gnirega Valpolicella Ripasso er meget aromatisk , der er typisk for varme år der giver modne røde frugter, uden dog at have mistet den friske syre-del, der er typisk for Gnirega-området, der producere komplekse vine. Resultatet er en elegant og kompleks vin uden at være decideret tung.
Gnirega er den bedste Ripasso vi har smagt. Med overraskende delikat smag af rodfrugter, som vi aldrig har smagt før, en masse kirsebær i duften, en stor frugtoplevelse af røde frugter og et let elegant forførende touch af de 24 mdr. egetræslagring.
I begyndelsen af marts-april, presses de halvtørrede druer til Amarone og Recioto sammen og gæres sammen med drueskind. Efter en lang hudkontakt fjernes det gærede drueskind, og vinen lagres derefter. Den basale Valpolicella-vin, der er gæret om efteråret, lægges derefter over disse Recioto- og Amarone-skind, der stadig er fulde af ufermenteret sukker og starter en anden gæring. Disse skind indeholder stadig aromatiske forbindelser, tanniner osv., Som takket være dette andet overføres kort gæring til den enkle Valpolicella-vin. Ripasso er et italiensk ord, der betyder “gå igen”. Valpolicella Superiore Ripassois ofte omtalt som “fattigmands Amarone” eller “baby Amarone”. Valpolicella Ripasso producenter er ikke glade for disse definitioner, men denne Terre Di Gnirega deler prædikaret med Amarone vinene, nemlig kvalitet og værdi for pengene og har i den grad strukturerne og smag af en Amarone. Med flot elegant fylde, karakter og krop.
Ønologi
Anden maceration: 20-30 days
Svovldioxid og / eller ascorbinsyre: nej
Brug af udvalgte gær: nej
Stabiliseringsproces: statisk, spontan
Filtrering / afklaring: nej
Raffinering i stål: 12 måneder
Raffinering i tønde eller barrique: 24 måneder
Raffinering i flaske: 1 måned
Anvendelse af udbedret koncentreret most: nej
Vinudbytte fra druer:: 67%
Samlet svovldioxid (mg / l): 30
Vinavl:
Jord: leret, kridtagtig og meget stenet
Exponering: Eftermiddag-aftener
Højde: 300 m
Landbrugstype: Pergola of Verona
vinstokalder: 3-40 år
Høst: 11-30 September 2015
Høstmetode: manuelt, i stor plastik kiste
Naturvin: Økologisk Certificeret Naturvin
Årgang: 2016
Størrelse: 750 ml.
Oprindelse: Valpolicella Italien
Vinhus: Terre di Gnirega
Alkohol: 15,5 %
Druer: Corvina 40%, Corvinone 30%, Rondinella 25%, Molinara, Cabernet Croatina
Tilfredshedsgaranti
Er du ikke tilfreds, så ombytter vi eller giver pengene tilbage. Gælder også den første åbnede flaske op til 30 dage efter købet.
Hurtig Levering
Levering indenfor 1-2 hverdage. Det er også muligt at afhente din ordre direkte i Viby efter aftale. Tlf. 29333438 & sps@spswine.dk
Fragtfri levering
Fri fragt ved lev. til pakkeshop ved køb over 599,- kroner. Ellers 29,- kroner ved levering til døren.
Har du spørgsmål eller søger du inspiration, så kontakt os endelig på tlf. 29333438 eller sps@spswine.dk. Bedste hilsner, Søren Pfeil Sørensen, indehaver.