Prosecco har ikke for ingenting opnået høj status blandt dem, der elsker mousserende vine og som gerne vil have gode kvalitetsbobler til en attraktiv pris og her uden tilsatte sulfitter og vegansk.
Giol producerer hele 16 forskellige mousserende vine og er en af områdets klare specialister på området.
Aromaerne udvikler sig faktisk dramatisk over tid takket være langvarig kontakt med gæren, der er til stede i druerne. De friske toner, der er typiske for Prosecco udvikler sig gradvist til stadig mere komplekse toner af crunchy brød og ferskensmag. Tilsvarende ændres den oprindeligt milde, frugtagtige smag, når månederne går, og bliver mere komplekse og tørre med en behagelig let bitter eftersmag.
Vi anbefaler at servere denne Prosecco omhyggeligt for at bruge kvaliteterne bedst. Derfor undgå at hælde direkte i bunden af glasset.
Denne vin er et ideelt tilbehør til risottoer og til fiskeretter eller som aperitif.
Vinificering:
Denne vin er fremstillet udelukkende af pressede økologiske druer. Dert manipuleres ikke på nogen måde, men vises respekt så der modnes naturligt. Det er en så ærlig vin, som vi er i stand til at producere udtaler Giol og med deres omfattende know-how og den århundreder store erfaring igennem generationer.
Giol lægger nøje vægt på hver fase af vinfremstillingsprocessen: dette gør det muligt for os at undgå at tilføje sulfitter, som kan forårsage hovedpine og andre allergiske reaktioner. Sur lie (bæraldring) er en gammel metode. Om foråret aftappes vinen og får endnu en gæring i flasken. Gæren aflejres i bunden, og det er her, den umiskendelige buket og smag findes, og som er det sande udtryk for en ren, ærlig vin der gradvist udvikler sig.
Størrelse: 750 ml.
Oprindelse: Veneto Italien
Vinhus: Giol
Alkohol: 11,0%
Druer: 100% Glera Prosecco
Årgang : 2023
Facts om Prosecco:
- Prosecco har overgået salget af Champagne på verdensplan.
- Prosecco gærer på en tryktant. Denne metode kaldes charmat metoden. Vinen tappes derefter under tryk på flaske, så boblerne bevares.
- Prosecco kommer udelukkende fra et specifikt område i det nord-østlige Italien. Området består af 5200 hektar nordvest for Venedig i områderne Veneto, , Fruili, Conegliano og Valdobbiadene
- Prosecco laves på Glera druen der tidligere blev kaldt Prosecco. Også denne Giol. Men man må også benytte andre druer som Verdiso, Perer, Pinot Noir og Chardonnay.
- Prosecco betyder næsten tør
Tilfredshedsgaranti
Er du ikke tilfreds, så ombytter vi eller giver pengene tilbage. Gælder også den første åbnede flaske op til 30 dage efter købet.
Hurtig Levering
Levering indenfor 1-2 hverdage. Det er også muligt at afhente din ordre direkte i Viby efter aftale. Tlf. 29333438 & sps@spswine.dk
Fragtfri levering
Fri fragt med levering til døren ved køb over 699,- kr.
Har du spørgsmål eller søger du inspiration, så kontakt os endelig på tlf. 29333438 eller sps@spswine.dk. Bedste hilsner, Søren Pfeil Sørensen, indehaver.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.