Giol Merlot Økologisk Rødvin, Veneto Italien – uden tilsatte sulfitter 2021
Merlot er en af de mest kendte og værdsatte vine i verden for sin rundhed og alsidighed. Den er god som en ung vin og når den er lagret og bruges ofte sammen med andre druer til at skabe balance i vinene. Kendes fra Bordeaux vinene, hvor den er en af grundpillerne og den står bag nogle af verdens bedste vine.
I duften opleves delikate blomsternoter, der harmonerer med antydningen af frisk rød frugt, vilde kirsebær, smagen er harmonisk, afbalanceret, med let syre og med sin bløde finish efterlader den ganen med en behagelig fornemmelse.
Serveres ved 15-18 grader for at forbedre dens friskhed.
Fremragende vin til at ledsage pasta med kødsauce, crepes med kød, magert kød, lette supper; meget velegnet til svinekød og sammen med en osteanretning.
Årgang: 2021
Størrelse: 750 ml.
Oprindelse: Veneto Italien
Vinhus: Giol
Alkohol: 12,5%
Druer: Merlot
Vine uden sulfitter
Mange kunder har efterspurgt vine uden sulfitter og nu har vi endelig forhandlet priser med Cascina Giol i Veneto Danmarks stærkeste priser på vine uden sulfitter og det er vi stolte af. Og i tilgift har vi fået flere spændende økologiske vine på lager fra dette vinhus.
Luisa og Vittorio fra vinhuset Giol om Sulfitter
Sulfitter kan hjælpe med at bevare vin mod oxidation og bakterieangreb, hvorfor de rutinemæssigt bruges til vinfremstilling og under aftapning. Desværre har de enorme negative virkninger, der langt overstiger fordelene siger Luisa og Vittorio.
Problemet med sulfitter:
• De forstyrrer de autentiske aromaer og smag af vin
• De bremser modningen af aromaerne
• De kan forårsage allergiske reaktioner eller intolerancereaktioner
Vin af høj kvalitet, som vores, er bedre, hvis de produceres uden brug af sulfitter da:
• de har mere autentiske aromaer
• de er mere behagelige i munden
• de er mere fordøjelige.
Sulfitter tilsættes normalt for at konservere og undgå en eftergæring eller vildgæring af vinen. Giol har produceret deres vine hvor der er gjort brug af teknikker der gør tilsætningen af sulfitter unødvendig. Dermed bevarer vinen sin rene smag uden nogen som helst bismag af svovl som ofte kan smages i billigere supermarkedsvine.
Produktionen
Under gæringen producerer gæren sulfitter, skønt i doser generelt er meget lavere end dem, der er tilføjet af vinproducenten. Så selvom det besluttes ikke at tilføje en lille mængde svovl til vinen, vil der også være en lille mængde af svovl. Kunsten ligger i at skabe betingelser (hygiejne for druen og i vinkælderen, nøje udvælge tidspunkterne for vinificeringen og de rigtige temperaturer, samt valget af gær, der producerer meget få sulfiter, så den mindste mulige mængde dannes.
Sulfitter tilsættes normalt for at konservere og undgå en eftergæring eller vildgæring af vinen. Giol har produceret deres vine, hvor der er gjort brug af teknikker, der gør tilsætningen af sulfitter unødvendig. Dermed bevarer vinen sin rene smag uden nogen som helst bismag af svovl som ofte kan smages i billigere supermarkedsvine.
SPS Wine om vine uden tilsatte sulfitter
Vi ser sådan på det i SPS Wine, at leveren bedre kan tage sig af alkohol i en vin, som er minimalt manipuleret i forhold til en konventionel vin, når den ikke også skal tage sig af giftige stoffer og pesticiderester. Og ud fra vores egen erfaring og fra kunder vi har talt med, rammer hovedpinen for mange rigtigt hårdt når der drikkes konventionelt fremstillet vin.
Se vores nyeste tilbud!
Tilfredshedsgaranti
Er du ikke tilfreds, så ombytter vi eller giver pengene tilbage. Gælder også den første åbnede flaske op til 30 dage efter købet.
Hurtig Levering
Levering indenfor 1-2 hverdage. Det er også muligt at afhente din ordre direkte i Viby efter aftale. Tlf. 29333438 & sps@spswine.dk
Fragtfri levering
Fri fragt med levering til døren ved køb over 699,- kr.
Har du spørgsmål eller søger du inspiration, så kontakt os endelig på tlf. 29333438 eller sps@spswine.dk. Bedste hilsner, Søren Pfeil Sørensen, indehaver.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.