Giol Pinot Chardonnay Økologisk Hvidvin, Veneto Italien – uden tilsatte sulfitter, Vegan
Giol Chardonnay er strågul i farven og eksotiske frugter og citrusnoter i duften. I munden er den sprød, afbalanceret og velorganiseret, med en behagelig balance ml. syre og sødme.
Manuel høst ved optimal teknologisk og phenol modenhed, knusning, nedpressning, presning, kold bundfældning, afstødning og tilsætning af dyrkede gær. Kontrolleret kulde gæring ved 14 ° C. Efter gæring stimuleres malolaktisk gæring for at muliggøre den naturlige mikrobiologiske stabilitet af vinen. Dette efterfølges af dekantering og hvile til vinen på dens druer med periodisk batonnage. Tappning udføres på forskellige tidspunkter i løbet af året for at garantere, at aftappet produkt er altid perfekt.
Fremragende med fisk og grøntsager d’oeuvres, supper og forretter og magre fiskeretter.
Serveres ved10–12 ° C. Plantningsåret af vinstokkene er år 2005 og er plantet i jordsand. Vinstokafstanden er 2,80 x 0,90 m.
Årgang: 2022
Størrelse: 750 ml.
Oprindelse: Veneto Italien
Vinhus:o Giol
Alkohol: 12,5%
Druer: Chardonnay
Vine uden sulfitter
Mange kunder har efterspurgt vine uden sulfitter og nu har vi endelig forhandlet priser med Cascina Giol i Veneto. Danmarks stærkeste priser på vine uden sulfitter og det er vi stolte af. Og i tilgift har vi fået flere spændende økologiske vine på lager fra dette vinhus.
Luisa og Vittorio fra vinhuset Giol om Sulfitter
Sulfitter kan hjælpe med at bevare vin mod oxidation og bakterieangreb, hvorfor de rutinemæssigt bruges til vinfremstilling og under aftapning. Desværre har de enorme negative virkninger, der langt overstiger fordelene siger Luisa og Vittorio.
Problemet med sulfitter:
• De forstyrrer de autentiske aromaer og smag af vin
• De bremser modningen af aromaerne
• De kan forårsage allergiske reaktioner eller intolerancereaktioner
Vin af høj kvalitet, som vores, er bedre, hvis de produceres uden brug af sulfitter da:
• de har mere autentiske aromaer
• de er mere behagelige i munden
• de er mere fordøjelige.
Sulfitter tilsættes normalt for at konservere og undgå en eftergæring eller vildgæring af vinen. Giol har produceret deres vine hvor der er gjort brug af teknikker der gør tilsætningen af sulfitter unødvendig. Dermed bevarer vinen sin rene smag uden nogen som helst bismag af svovl som ofte kan smages i billigere supermarkedsvine.
Produktionen
Under gæringen producerer gæren sulfitter, skønt i doser generelt er meget lavere end dem, der er tilføjet af vinproducenten. Så selvom det besluttes ikke at tilføje en lille mængde svovl til vinen, vil der også være en lille mængde af svovl. Kunsten ligger i at skabe betingelser (hygiejne for druen og i vinkælderen, nøje udvælge tidspunkterne for vinificeringen og de rigtige temperaturer, samt valg af gær, der producerer meget få sulfiter, så den mindste mulige mængde dannes.
Sulfitter tilsættes normalt for at konservere og undgå en eftergæring eller vildgæring af vinen. Giol har produceret deres vine, hvor der er gjort brug af teknikker, der gør tilsætningen af sulfitter unødvendig. Dermed bevarer vinen sin rene smag uden nogen som helst bismag af svovl som ofte kan smages i billigere supermarkedsvine.
SPS Wine om vine uden tilsatte sulfitter
Vi ser sådan på det i SPS Wine, at leveren bedre kan tage sig af alkohol i en vin, som er minimalt manipuleret i forhold til en konventionel vin, når den ikke også skal tage sig af giftige stoffer og pesticiderester. Og ud fra vores egen erfaring og fra kunder vi har talt med, rammer hovedpinen for mange rigtigt hårdt, når der drikkes konventionelt fremstillet vin.
Tilfredshedsgaranti
Er du ikke tilfreds, så ombytter vi eller giver pengene tilbage. Gælder også den første åbnede flaske op til 30 dage efter købet.
Hurtig Levering
Levering indenfor 1-2 hverdage. Det er også muligt at afhente din ordre direkte i Viby efter aftale. Tlf. 29333438 & sps@spswine.dk
Fragtfri levering
Fri fragt ved lev. til pakkeshop ved køb over 699,- kroner. Ellers 29,- kroner ved levering til døren.
Har du spørgsmål eller søger du inspiration, så kontakt os endelig på tlf. 29333438 eller sps@spswine.dk. Bedste hilsner, Søren Pfeil Sørensen, indehaver.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.