Italiensk Rødvin

Italiensk rødvin er kendt og beundret over hele verden. Specielt områderne Piemonte og Veneto  i det nordlige ”høje” Italien kendt som, to af Italiens bedste vindistrikter.

SPS Wine fører vine fra Piemonte på Barbera, Nebbiolo druerne, Arnais og Chardonnay hvidvine fra Piemente. Fremragende Prosecco fra Veneton, fremragende fadlagrede rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot. Vi fører fuldstændig fantastiske økologiske Puglia rødvine lavet på Primitivo druen efter apassimento metoden med tørrede druer som Amarone i Valpolicella. Vine der med deres pris-kvalitetsforhold er bedre end mange Ripasso og Amarone i Nord.

Hos SPS Wine finder du kort og godt et godt udvalg af Italiensk rødvin til skarpe priser. Fra lette elegante rødvine til intense og kraftige rødvine. Rødvine til enhver lejlighed og anledning med og uden mad.


Vi har italiensk rødvin til grill, rødvin til julemaden, rødvin til at drikke med og uden mad, økologisk rødvin, , Vegan rødvin og rødvin uden sulfitter. Vi er leveringsdygtig i stærke priser på kvalitetsrødvine. SPS wine har Italiensk rødvin der passer til fisk, rødvin der passer til grisekød, rødvin der passer til oksekød, rødvin til juleanden og til julemaden generelt og rødvin der kan nydes uden mad. SPS Wine besøger hvert år Prowein i Düusseldorf som er verdens største vinmesse. Og messen har igenem årene udviklet sig til også at trække mange små vinproducenter til fra Italien. De har typisk en større stand sammen hvor de deler udgifterne og derfor har råd til at deltage. Og det er disse små vinbønder og vinhuse vi opsnuser og laver distributionsaftaler med når vi synes deres priser stærke i forhold til kvaliteten. Er du grilltypen, der elsker at smide store krydrede, marinerede bøffer og steaks op på risten, når du griller, så gå efter rødvine som Giol Cabernet BArrique eller Paolo Leo fra Puglia, Primanero hedder den og er 100% Primitivo Duseigneur må den være fransk så LA Goutte fra Rhone der modsat mange franske vine har en sødmekant der komplimenterer de store fedtholdige steaks. Med en rødvin lavet på Primitivo (zinfandel) druen i Syditalien vil du få masser af saft og kraft. De er kendt for at have et højt alkoholindhold og samtidig være sødmefulde, så de generelt gør sig virkelig godt til grillmad. Primitivo-druen giver rødvine uden alt for meget garvesyre, og det betyder kort sagt, at den ikke tørrer munden helt ud. Dét koblet med dens frugtige sødme gør, at den kan matches med diverse grillmarinader, der også har sødme, som f.eks. en klassisk barbecuesauce. Men smag også Castina Galarin Barbera D´asti Tinella som fra 24 måneders fadlagring har både en skøn vanilje og sødmefuld frugtkant. Og det er vores mening at norditalienerne er mere raffinerede i smagsudtrykket end syditalienerne oftest er. Er grillmaden fed så skal du have en rødvin der kan skære sig igennem tung, olieret og fed mad og det kræver typisk en meget syrlig vin. Friskheden, der findes i en syrlig vin, kan komplimentere den tunge mad og skabe balance i retten, uden den bliver druknet af fedmen. Og det kan Castina Galarins 2 Barbera nemlig både LE Querce men også Castina Galarin inella der med 24 måneders fad også har lidt krop
Scroll Up