Økologisk og Biodynamisk Mousserende

Hos SPS Wine har vi mousserende i høj kvalitet til skarpe priser. Fælles for alle vores mousserende vine er, at de udover at være bæredygtige, enten økologiske, biodynamiske, vegan eller uden sulfitter, så er de også til ekstra ordinære stærke priser.

Champagne er mange gange det vores kunder kalder vores mousserende vine og champagne er nærmest gået hen og blevet synonym med mousserende bobler. Champagne kommer fra Champagnedistriktet i nordøst Frankrig.Champagne, Prosecco, Frizzante, Biosecco og Cava. Det er nogle af de anerkendte mousserende vine på markedet. Cava er et spansk fænomen og produceres i Penedes efter champagnemetoden med anden gæring på flaske. Spumante er fællesbetegnelsen for de Italienske mousserende og de mest kendte er Frizzante og Prosecco fra Veneto området som vi i SPS Wine har et stort udvalg af.

Mousserende vin eller vin med bobler i daglig tale er helt enkelt bare vine med kulsyre. Når man laver vi, også mousserende tilsætter man gær til druerne. Gæren omdanner det naturlige sukker i druerne til alkohol og så sker udskillelsen af kuldioxid. Når der laves vin, der ikke er mousserende er fermenteringen kommer på flaske eller i tanke og så kan der tilsættes lidt gær og sukker og lukke til så kulsyren bliver i vinen når gæren omdanner sukkeret til alkohol. Og så har vi boblerne!


Der er mange måder at lave smagninger på når boblerne skal smages og mange opmærksomheder at have under smagningen. Når man smager på mousserende vin bliver sanserne sat på en prøve. Hvordan opleves boblerne i glasset. Som strukturede og vedholdende og nogle mennesker kan lide små fine bobler og andre nærmest anmassende bobler i på tungen og i munden. PÅ tungen mærkes tørheden, syren, sødmen og aromaen. De typieks smagsnoter kan være æble, pære, citrus, jordbær og vanilje. De mousserende vine deler vandene. Nogle elsker en sødme, nogle en sødmekant og andre høj syre og tørhed. Extra Brut er hvad enten det er vin, champagne eller mousserende vine i det hele taget slet ikke sød, og er tør som regel skøn tør i drikkeoplevelsen. Ekstra tør er sødere end Brut hvilken måske er en overraskelse. Vi kan altid vejlede i hvor meget restsukker der er i vores mousserende og i vores vine generelt, så du skal endelig altid spørge. Noget af det fantastiske ved mousserende vin er at boblerne ofte sætter eller rettere intensiverer oplevelsen af vinen i munden og svælget. Farven kan også variere. Farven kan være nærmest lysegul, lyserosa, rødlig når det er rose´. Man kan sige at smagsoplevelsen og boblerne er det mest interessante. Den bedste kvalitet af bobler er, vi vil kalde det ikke eksploderende i munden, men fine, fine og de sådan nærmest kommer til udtryk når de rammer ganen. Spidsen opfanger sødme og syreindholdet, som i øvrigt giver godfølelse og oplevelse af struktur. Vi mener at der skal drikkes flere bobler i Danmark og vi arbejder på at have et spændende sortiment , så du altid skal kunne finde spændende bobler hos os i høj kvalitet til rigtig spændende priser.
Scroll Up