Økologisk og Biodynamisk Hvidvin

Mange af vores økologiske og biodynamiske hvidvine stammer fra Auersthal i Østrig, hvor vinhuset Weingut Hofer excellerer i, at lave kvalitets hvidvine til gode priser. Udover at være øko og bio certificeret er mange af vores hvidvine også veganske og uden sulfitter. Hos SPS Wine har vi hvidvine fra Italien, Østrig og Frankrig.

Vi har hvidvine der er friske, sprøde og ranke til fyldigere og mere frugtrige hvidvine. Hvidvine der passer til at nyde med og uden mad. Vi har hvidvine til asiatisk mad, til fisk, skaldyr, kylling, oste, vegetarmad, svinekøb, ja til alle tænkelige retter og hvidvine der er fantastiske til at nyde uden mad.

Hvidvin fremstilles som regel af grønne druer. Når man fremstiller hvidvin, presser man druerne og gærer den rene druemost. Modsat med rødvin, hvor man udnytter de tanniner og farvestoffer der er i skallerne.

Vores filosofi er: Bæredygtige Kvalitets hvidvine til skarpe priser. Fri for sprøjtegifte og pesticiderester.


Er der noget bedre end en kølig hvidvin når solen skinner og man mærker sommeren. Det synes vi ikke der er og så skal der naturligvis gode mængder af kølig hvidvin til. Vi elsker sprøde, bløde, citrusagtige og runde hvidvine fra syditalien. Stringente men også aromafyldte hvidvine fra Østrig. Hvor tørheden bliver sprød og frisk og hvor vinen står rank i balance med fanstatisk flot struktur. Vi er vilde med Italienske vhvidvine fra norditalien. Fra Piemonte på Aranis druern og Chardonnay og Veneto hvidvine på Pinot Grigio, Verduzzo og Chardionnay. Og alle de lækre sprøde og stingente franske Rhone, Bourgogne med flot fad og fedme og Loire hvidvinene. Kort sagt hvidvine med drinkability med den rette temperatur til den rette anledning. Husk så jo varmere det er jo koldere skal din hvidvin være fra starten. Det gælder faktisk både de røde og de hvide. Der er mange meninger om temperaturen på vinen og det er jo din smag og oplevelse af hvad der er bedst der er det rigtige. Hvilken vin skal jeg vælge til maden. Det kan altid være en udfordring at finde den rette vin til menuen. Vi hjælper selvfølgelig meget gerne i SPS Wine med at matche vin til mad. Der er nogle tommelfingerregler. Vi plejer at sige at vinen ikke skal være kraftigere end maden og omvendt. De skal understøtte hinanden i udtryk og vinen skal kunne gøre smagsoplevelsen bedre og omvendt. Vi siger mindre krydrede lette retter til lette elegante vine og tunge kraftige retter til vine med krop og fylde. Til retter med meget krydderi må vinene gerne have noget krop. Og har du retter der er fede med f.eks. megen fedtmarmorering som kan være tilfældet til sommerens grill, så anbefaler vine med god syre. Er retterne til den sødmefyldte side, så med der gerne være lidt ekstra restsukker i vinene. Vi anbefaler at kan begynder med den lettere vin og så gradvist går over til den mere kraftige vin med mere frugtintensitet og mere fylde. I det hele taget anbefaler vi at middagen begynder med en aperitif. Det er festligt, sætter rammen og det er med til at gøre svælget i munden klar til aftenens vinoplevelser. Uanset om retterne står på gris, lam, vildt eller oksekød, så skal man altid huske på at der er mange meninger om hvad der passer bedst og det er altid der personligt og subjektivt skal træffe afgørelsen.
Scroll Up