fbpx

Primitivo Vine – Rødvin fra Italien

Primitivo vine

Hvis du ikke allerede kender til Primitivo vine, anbefaler vi på det kraftigste, at du giver dem en chance.

Hvis du vil have en frugt-forward, moden, rødvin til en god pris, så er Primitivo vine fra Puglia regionen i Syditalien et godt sted at starte.

Nogle af de bedste oplevelser i Primitivo vine kommer fra denne solrige, tørre region. De fleste Puglia vine er rødvine, fyldige og vil passe godt med en lang række fødevarer. Producenter i Puglia har fokuseret på store rødvine på lokale druer som Negroamaro og Primitivo.

Apulisk/Puglia vin er et produkt af et varieret landskab. Halvdelen af ​​Italiens olivenolie produceres i den tørre varme i Puglia. Det varme klima og den frugtbare jord gør det nemt at dyrke næsten alt. Puglia er omgivet af vand på tre sider som gør det muligt med kølige briser fra til de varme temperaturer lidt inde i landet i området.

Primitivo smager af mørk frugt som friske figner, blåbær og bagte brombær. Der er en tydelig smag af tørret frugt. Ordet Primitivo betyder ikke primitiv på italiensk, men betyder tidlig modning, da disse druer ophober en masse sukker tidligt i sæsonen. De tidlige modninger resulterer i store vine med stor, saftig og fyldig smag af frugt.

Primitivo vine og fødevarer

Puglian Primitivo vine fungerer godt med en række fødevarer. Friske grøntsager, frugtagtige, auberginer tomater, gryderetter, pebret olivenolie, pastaretter og lam passer til den store smag fra apulisk/puglia primitivo rødvin. Og passer til dem der ønsker at udforske sommerens overflod af grill med masser af grøntsager vil også opleve apulisk/puglia vin som et perfekt match.

Man kan ikke skrive om Primitivo fra Italien uden at nævne Zinfandel fra Amerika. Primitivo er Zinfandel. Zinfandel / Primitivo er oprindeligt fra Kroatien, hvor den først blev kaldt Tribidrag eller Crlenak Kaštelanski (udtales “Kjell-nak Cas-fortælle-Lansky”). På et tidspunkt i historien kom druen tværs over Adriaterhavet (vandet i-mellem Kroatien og bagagerummet på Italien) og blev plantet i Puglia, hvor den overraskende godt slog. De sydlige italienske immigranter, i slutningen af ​​1800 og begyndelsen af ​​1900-tallet, bragte deres indfødte druer med dem til Californien! Den nyligt navngivne Zinfandel blev en klassisk drue for vinene i Amerika, både de søde og de tørre

Udtrykket “vin er aftappet solskin” passer usædvanligt godt på apulisk/puglia vin. Og det er en fantastisk region at kigge efter når lækker kvalitetsvin skal bringe lidt varme ind i din dag uanset om det er vinter eller sommer. Urceus Primitivo Di Mandoria, 14,0, 15,0 og Tema fra Cantolio huset i Puglia er fantastiske eksempler . Det er “good value for money” – Stor kvalitetsoplevelse til en fornuftig pris.

God fornøjelse

Søren Sørensen, indehaver SPS Wine

Søren Pfeil Sørensen, indehaver

SPS Wine