Italiensk rødvin og hvidvin på menuen.
Italiensk vin er populært i Danmark. Det er det land der importeres flest flasker fra af alle lande i verden. Vi bringer de næste uger tema indlæg om de forskellige lande vi køber og forhandler vine fra. I denne uge er det italienske rød-og hvidvine der er på menuen.
Hvem kender ikke Barolo, Amarone, Ripasso, Chianti og Brunello. Det er der rigtig mange mennesker der gør. Der er faktisk også flere tusinde druesorter der kommer fra Italien som rigtig mange kan nikke genkendende til. F.eks. Sangiovese Grosso druen i vores Brunello Di Montalcino fra Bonnacchi huset i Toscana eller Sangiovese i vores Andantino Sangiovese Rubicone fra Tini huset, for ikke at forglemme de typiske druer i Amarone og Ripasso Corvina og Rondinella.
Hver region i Italien har deres lokale favoritdruer de bruger i produktionen med flotte resultater af produceret kvalitetsvin. Det kunne være Crosarola Valpolicella Classico Superiore Ripasso på druerne Corvina, Rondinella og Corvione fra Veneto som er den lette elegante nymoderne Italienske stil eller den spændende traditionelle Barbera med fløjsbløde tanniner og flot krop Pio Cesare Barbera D´Alba fra Piomente. Begge eksempler på sublimt håndværk og meget vin for pengene. Kunne også være Teatro Latino Montepulciano fra Abruzzo på Montepulciano druen og høj kvalitet lagret på ståltanke med et helt fantastisk resultat af frugtrig smag og en flot mørk farve i glasset.
Udenlandske druesorter som Cabernet Sauvignon og Merlot har også tilkæmpet sig et solidt fodfæste i Italien. Og nye producenter er på vej med store og flotte vine på Merlot og Cabernet Sauvignon. Men uanset om det er en traditionel Italiensk drue der er i vores italienske rødvine eller det er en fra andre steder i verden, så er resultaterne imponerende.
De vidunderlige italienske hvidvine
De Italienske hvidvine er måske mest kendte for at være tørre, og også Soave druen fra Veneto, en Trebbiano fra d’Abruzzoi, men prøv at tjekke vores Latium Soave Campo Le Calle Doc på Soave druen og fra Veneto. Den er fyldig, med lang eftersmag af æble, fersken og erotiske frugter, alt andet end tør, men i fuld balance med friskhed og afstemt sødme. En helt fantastisk hvidvin og det er netop det der kendetegner Italiensk hvidvin, at være mangfoldig og bredt favnende og får kan få lige den hvidvin du søger, uanset og den skal være tør, balanceret eller til den sødere side.
Ligesom med rødvinen er de italienske vinbønder tro med regionens druesorter når det gælder hvidvinsproduktion.
I samtlige italienske regioner er producenterne meget loyale overfor områdets lokale druesorter, og det gælder også for hvidvinens vedkommende. Hver region eller zone har sine lokale druer, og de giver resultater, som er meget interessante at udforske.
Trebbiano er nok den mest udbredte drue når det gælder grønne italienske druer. Internationalt er Chardonnay den nok mest udbredte italiensk vin og den produceres også i Italien, og endda med stor smag, frugtcharme som i den storsælgende Chardonnay Villa Fulvia fra Veneto.
i Italien produceres der store hvidvine på denne drue. Interessant nok blandes den ofte med, gæt… den generøse Trebbiano, og også her kan det give store resultater.
Vi kunne blive ved med at nævne skatte fra Italien, nogle nævnt her , men ingen glemt. Og rigtig god fornøjelse med din læsning om vores Italienske rød- og hvidvine.
Ugens italienske tilbud
Ugens Italienske tilbud er Primitivo Di Manduria Urceus, en klassevin fra Puglia på endnu en af de store druer nemlig Primitivo. Dette er en vin med Krydret fyldig eftersmag, chokolade og dejlig kraftfuld frugtsmag.
Markedspris: 145,-
Vores normalpris: 89,95
Vores normale tilbudspris er: 79,95,
Men lige nu er den ekstra nedsat men KUN i denne uge i forbindelse med vores Italienske tema, til kun 69,95 kr., som er gældende hele ugen frem til søndag d. 12/3 kl. 23,59