fbpx

VINGÅRDEN CASCINA GALARIN, Piemonte Italien

Vi er i Piemonte, i et område mellem Langhe og Monferrato, i provinsen Asti og præcis i Castagnole delle Lanze kommune. Det er her, vi møder de ti hektar, der svarer til navnet “Cascina Galarin”, hvoraf i øjeblikket de fem hektar er vinmarker. Det er en landbrugsvirksomhed, der respekterer naturen og miljøet.

Cascina Galarin er kommet i SPS Wines sortiment, da jeg besøgte 7 forskellige økologiske stande på Prowein 2019 i Düsseldorf i marts.  Inden jeg tog på Prowein havde jeg udvalgt mig økologiske vinhuse fra Piemonte, Veneto og Toscana. Italiens 3 mest anerkendte vinregioner og områder, hvor Italiens største vine historisk set kommer fra. 

Vinhusets mand Giovanni

Giovanni (den yngste søn)

Vinhusets mand på standen var Giovanni (den yngste søn), med det samme kunne jeg mærke Giavannis passion, for at fortælle om deres produktion og kvaliteten af deres druer, men det der slog benene væk under mig var deres topvin Tinella. På det tidspunkt havde jeg ikke alene smagt vine fra 7 andre Piemonte vinhuse og kunne se at her kunne prissættes stærk, jeg havde også smagt vine fra Veneto, Amaroner, Ripassoer og Toscanske vine. Så da jeg smagte Tinella, dér havde jeg det sådan, at det var simpelthen nærmest umuligt at forlade Prowein uden en flaske  Galarin Tinella Barbera d’Asti Superiore. Det var den bedste vin jeg havde smagt på Prowein til den pris.

Certificeret Økologisk

Det hele begyndte i slutningen af ​​det 18. århundrede, da forgængerne til den nuværende generation af Cascina Galarin vinhuset på egen hånd byggede vingården og vinkælderen i sten og skabte også den dyrebare trædør, der stadig eksisterer og som du ser når du besøger vinhuset.

Giuseppe Carosso kom til Cascina Galarin i slutningen af ​​1980’erne og begyndte en revolution i selskabets filosofi: Processen med vinificering og aldring blev nu for alvor udført i respekt for terroir og natur. Og den økologiske dyrkningsmetode  startede og fra 2016-høsten kunne Cascina Galarin også prale med den officielle certificering.

Respekt for naturen

Cascina Galarin bruger hverken herbicider eller pesticider i deres vinmarker. Vinhuset har den filosofi at for at udtrykke terroirt´ets bedst muligts skal der høstes fra gamle vinstokke med meget dybe rodsystemer. Aftapningen af vinen foregår med den mindst mulige anvendelse af svovldioxid og aftapningen foregår når månen aftager efter biodynamiske principper i overensstemmelse med månens bevægelser.

Regionen

Piemonte er blandt verdens allerbedste vinregioner. Beliggende i det nordvestlige Italien er det hjemsted for flere DOCG-vine(Den højeste klassificering i Italien) end nogen anden italiensk region.
Regionen er kendt og respekteret for navne som, Barolo, Barbaresco og Barbera d’Asti. Derudover er regionen også berømt for sine strenge, tanniske og blomsterrøde vine, fremstillet af Nebbiolo.
Piemontes største succeshistorie i det seneste årti været sød, hvid, mousserende Moscato d’Asti.

Druerne

Vingården Galarin har nogle af de vigtigste piemontanske vinsorter, såsom barbera, moscato, nebbiolo og chardonnay, sammen med grignolino, freisa, cabernet sauvignon og pinot nero. De dyrebare drueklaser behandles omhyggeligt med håndkraft for at opnå vin af højeste kvalitet, og målet. Udover Giuseppe Carosso arbejder hans sønner Marco og Giovanni også i virksomheden og hjælper med at udøve en gammel familietradition på nu over to århundreder, hvilket resulterer i fremragende flasker, der er resultatet af det bedste fra Piemonte.

Økologisk og biodynamisk Dessertvin

Galarin Moscato d´Asti Økologisk aperitif

119,95 kr.