HVAD ER EGENTLIG EN ROSÉVIN?
Rosévin er helt grundlæggende gæret frugtsaft! Kald det blot en naturlig proces, for lader man druerne ligge efter høsten, vil der automatisk komme vin ud af det – helt uden vores indblanding. Druerne er fyldt med sukker, og når druernes skaller sprækker, vil gærcellerne, der sidder på skallen, sætte gang i gæringsprocesessen.
Druerne er på en lang rejse, før de kan skænkes i glasset som rosévin. Marken, vejret, den enkelte druetype, vinstokkene, høsten, gæringen, opbevaringen m.v. har indflydelse på, om rosévinen ender med at blive god.
Helt frem til høsten i efteråret har vinproducenterne øje på druernes udvikling, hvis altså der er tale om produktion på den nordlige halvkugle. Tidspunktet for, hvornår høsten skal sættes i gang, afhænger af druernes modenhed.
Rosévinen kan fremstilles på forskellige måder. Den mest almindelige metode er, at lade drueskallerne fra de blå druer gærer sammen med mosten i 6-12 timer, hvorefter de fjernes fra mosten. Det er tilstrækkeligt, til at sikre, at vinen får den lyserøde farve, ligesom der også trækkes lidt aromastoffer ud af drueskindet.
Man kan også blande af rød- og hvidvin. Det er en sjælden metode, men faktisk kan det lade sig gøre at fremstille en rosé ved at blande rødvin med hvidvin. Blandingsforholdet vil være ca. 5% rødvin og 95% hvidvin.
Når vinen er tusindvis af vinforretninger, restauranter – og millionvis af forbrugere klar til at nyde et skønt glas rosévin og vi har herunder vores bud på helt unikke skønne rosé- vine til markedets stærkeste priser. Du får kvalitetsvin for hver en krone. Salute!
Se alle vores økologiske vine her.