fbpx

Puglia vinregionen ved Italiens støvlehæl 

Puglia regionen er kendt og respekteret for deres frugtbare land. Det er et af Italiens mest produktive områder, når det kommer til vinproduktion. .

Blandt vinelskere kaldes Puglia vinregionen også for “Europas vinkælder”, da regionen er i top ti over verdens største. Området er i særdeleshed kendt for at kunne levere vine til stærke priser, og samtidig med stor kvalitet.
Derfor er vine fra Puglia ikke dyre vine, men nogle meget smagfulde vine i en høj kvalitet og mange af vinene måler sig med de kendeste klassevine fra Norditalien bare til lavere priser.

Vi har distributions rettighederne i Danmark af Vinhuset Paolo Leo og vinhuset Duca Carlo økologisk, hvor vi ligeledes har distributionsrettighederne af deres økologiske vine i Danmark. Alle vinene er økologisk certificerede. Det er din garanti for at drikke vine uden brug af kemi i produktionen og dermed uden pesticidrester.

Om kongedruen i Puglia nemlig Primitivo:

Gennem de seneste år har danskerne lært Primitivo-druen at kende. De fleste kender efterhånden også til, at Primitivo og Zinfandel er samme drue. Primitivo Navnet bruges i Italien og Zinfandel i USA. Druen stammer dog oprindeligt hverken fra Italien eller USA, men fra Kroatien, hvor den går under navnet Crljenak Kaštelanski.