fbpx

Chilensk Vin hos SPS Wine

Chilensk vin hos SPS Wine

Chilensk vin fremstilles i Chile. Bare lige for at slå det fast.

Chile har en lang historie for vinproduktion i landet der daterer sig tilbage til det 16. århundrede. Dengang bragte de spanske conquistadors Vitis vinifera vinstokke med sig og chilensk vin var født.

Chilensk vin blev i midten af ​​det 19. århundrede skabt da franske vinsorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère og Cabernet Franc blev introduceret. I begyndelsen af ​​1980’erne begyndte en renæssance med indførelsen af ​​gæringstanke af rustfrit stål og brugen af ​​egrev for aldring.

Eksporten af chilensk vin voksede meget hurtigt, da kvalitetsvinproduktionen steg. Antallet af vingårde er vokset fra 12 i 1995 til over 70 i 2005. Årsagerne til denne pludselige ekspansion er mange, men alle vingårdene er afgørende for forståelsen af ​​den chilenske vinkultur. Den største faktor er dog, og uden tvivl, nemlig den store mængde franske familier, der immigrerer til Chile i slutningen af ​​det 20. århundrede. Franskmændene kunne dele deres fine smag og erfaring med de indfødte chilenere og udvide deres viden om vinverden.

Chile er nu den femte største eksportør af vine i verden og den syvende største producent. Klimaet er blevet beskrevet som midtvejs mellem Californien og Frankrig. De mest almindelige druer er Cabernet Sauvignon, Merlot og Carmenère.

Et varieret klima

Hidtil er Chile forblevet fri for phylloxera lus, hvilket betyder, at landets vinranker ikke behøver at blive podet. Chile er et langt, smalt land, der geografisk og klimatisk domineres af Andesbjergene mod øst og Stillehavet mod vest. Chiles vinmarker findes langs en 800 kilometer strækning fra Atacama-regionen til Bio-Bio-regionen i syd. Klimaet er varieret med de nordlige regioner, der er meget varme og tørre i forhold til de køligere, vådere regioner i syd. I Valle Central omkring Santiago er klimaet tørt og med lidt risiko for forårsfrost. Andesbjergene hjælper med at skabe en bred daglig temperaturvariation mellem dag og nat temperaturer. Denne kolde temperaturfald er afgørende for at opretholde druernes surhedsgrad.

De fleste af Chiles premium vinregioner er afhængige af kunstvanding for at opretholde vinmarkerne. I de udviklede vinregioner langs kystområderne og i det sydlige Chile er der ikke mangel på nødvendig nedbør, men vingårdsejerne skal håndtere andre faktorer som vinde fra Stillehavet, der kan bade en vingård med et tæppe af køligt luft. Vinmarkerne i Chile falder mellem de breddegrader på 32 og 38° s, som på den nordlige halvkugle ville være ækvivalent med det sydlige Spanien og Nordafrika. Men klimaet i Chiles vinregioner er meget mere tempereret end de regioner, der sammenligner sig med områderne Californien og Bordeaux. Samlet set er det klassificeret som middelhavsklima med gennemsnitlige sommertemperaturer på 59-64 ° C (15-18 ° C) og potentielle højder på 30 ° C.

Vinhuset Mapuche

Vi har i SPS Wine smagt mange sydamerikanske vine, og været inde omkring mange vinhuse, men specielt et Chilensk vinhus har fænget vores interesse. Det er Mapuche som kommer fra Chiles største vindistrikt, Central Valley. Den verdenskendte ønolog, Pablo Morande har bidraget til udviklingen og forfinelsen af Mapuches produktionsmetode og dyrkningsproces. Således har Mapuches vine opnået den høje kvalitet med stærke, individuelle profiler der er skabt ud fra signifikante druer såsom Chardonnay, Carmenere, Cabernet Sauvignon og Malbec. Morande har en helt uovertruffen ekspertise, og var den første vinbonde der startede vinproduktionen i den verdenskendte Casabla Valley, hvor nogle af de mest prestigefyldte chilenske vine i dag produceres.

Ugens tilbud på Chilensk Vin

Ugens tilbud fra dette landetema er Mapuche Grand Reserva Carmenére. Altså på af nationaldruen Carmenere´og den har en fantastisk fyldighed med god syre og afrundede tanniner, der passer utrolig godt til de fleste kødretter. En tør og blød eftersmag afslutter en nærmest erotisk frugtrig og fløjlsblød smagsoplevelse med en lang ege/vanilje eftersmag fra vinens lagring på egefade i 12 måneder. Et kongekøb.

Vejl. 139,95

Tilbud til og med d. 31/5 2017: Kun 84,95