fbpx

Vi er vilde med Australien og New Zealand

Australsk flag

Vi er vilde med Australske og New Zealandske vine. Og når vi skal sige det slet og ret er vi gode til at finde vine med et ekstremet godt pris/kvalitetsforhold.

Det er bare som om når vi smager dem, at de på forhånd fører på point. Men det er ikke bare alle vine fra Oceanien vi tager i sortiment. Jeg har nu fundet 3 nye som lever op til mit krav om “vildt meget vin til pengene”.

New Zealand

Geografisk kan man opdele New Zealand i North Island med områder som Auckland, Gisborne og Hawkes Bay, og South Island, hvor det meget anerkendte vindistrikt Marlborough, der i dag regnes for et af de fineste i verden til produktion af hvidvine, bl.a. ligger.

Vin fra New Zealand har vundet større og større indpas på de forskellige markeder – ikke uden grund for new zealandsk vin er ofte meget overbevisende smagsmæssigt. Skønne, smagfulde Sauvignon Blanc’er med solbærblade og hvide blomster, tilsat elegant syre. Bourgogneagtige Pinot Noir vine med appetitvækkende toner af peberfrugt og frugtintensitet.

Biodynamik er vidt udbredt

Og i New Zealand har producenterne – i modsætning til mange andre af verdens vinområder – den fordel, at man ikke først har skullet vække jorden til live efter mange års overgreb. Den er levende, så resultaterne ved biodynamik er hurtige og mærkbare.

I Australien må man både kunstvande og tilsætte tanniner og syrer, hvilket har skabt meget kommerciel australsk vin uden særlig karakter, men med stor appeal til det brede publikum.

Kvalitet over kvantitet

Sideløbende er en lille, langt mere spændende ”subkultur” vokset op indenfor australsk vin – en perlerække af ekstremt dygtige vinproducenter, der har sat kvalitet langt over kvantitet, og som har forstået at samle lavt høstudbytte, høj druekvalitet, årtiers erfaring og det enkelte områdes karakteristika i noget nært det ypperste, man kan komme inden for vinproduktion i dag.

Så kære kunde kast dig ud i at prøvekøbe New Zealandske og Australske Vine hos SPS Wine og husk du kan blande det antal du vil og kan du ikke lide vinen ombytter vi eller du får pengene igen.

God fornøjelse

Hollows Shiraz, fra Austalien
Normalpris 159 kr. Nu kun 79,95 kr.  

Hollows Shiraz